ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Τέσσερις νεκροί και 20 τραυματίες από υπερχείλιση χειμάρρου

Ιταλία: Τέσσερις νεκροί και 20 τραυματίες από υπερχείλιση χειμάρρου

Τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και 20 τραυματίσθηκαν, τη νύχτα, εξαιτίας ξαφνικής νεροποντής που προκάλεσε υπερχείλιση του χείμαρρου Λιέρτσα, έξω από την πόλη Τρεβίζο της βορειοανατολικής Ιταλίας, στην περιοχή Ρεφρόντολο, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη υπαίθρια γιορτή.


Το μένος των νερών παρέσυρε αυτοκίνητα, υπαίθριους πάγκους και επισκέπτες, καθιστώντας αναγκαία την κινητοποίηση των ανδρών της αστυνομίας, των καραμπινιέρων, της πυροσβεστικής, αλλά και των ειδικών δυνάμεων παροχής βοήθειας της περιοχής των Άλπεων.

Τέσσερις από τους τραυματίες, που μεταφέρθηκαν στα πλησιέστερα νοσοκομεία με τη βοήθεια στρατιωτικών οχημάτων, είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η πρόσβαση στην περιοχή είναι προβληματική, ενώ πολλοί συγγενείς των ξένων επισκεπτών, που βρίσκονταν στο Ρεφρόντολο, μόλις πληροφορήθηκαν την είδηση της υπερχείλισης του χειμάρρου, επιχείρησαν να μεταβούν στο σημείο αυτό της βόρειας Ιταλίας με ιδιωτικά μέσα μεταφοράς τους, για να συμμετάσχουν στην παροχή βοήθειας.

Διαβάστε επίσης: Μειοψηφία της κυβέρνησης Ρέντσι στο νομοσχέδιο για τις θεσμικές αλλαγές