ΚΟΣΜΟΣ

Δεν υπάρχει: Στα 24 χρόνια καριέρας της ως δασκάλα απουσίαζε τα... 23!

Δεν υπάρχει: Στα 24 χρόνια καριέρας της ως δασκάλα απουσίαζε τα... 23!

Ένα δημόσιο σχολείο στην Ινδία καταγγέλει πως μία από τις δασκάλους της απουσίαζε από την εργασία της επί 23 χρόνια στην 24χρονη καριέρα της.


Η Σανγκίτα Κασιάπ είχε προσληφθεί ως καθηγήτρια βιολογίας στο κεντρικό κράτος του Madhya Pradesh το 1990.

Οι σχολικές αρχές αναφέρουν πως δεν ξέρουν πότε πληρώθηκε για τελευταία φορά . αλλά εξακολουθεί να αναγράφεται ως εργαζόμενη.

Ωστόσο, οι κρατικοί εκπαιδευτικοί υπάλληλοι δήλωσαν στο BBC πως η καθηγήτρια θα απομακρυνθεί από τη θέση της, ενώ αποτελεί ρεκόρ στη χώρα η απουσία της, αναφέρει το Έθνος.

Η Κασιάπ πέρασε την πρώτη χρονιά ως δασκάλα σε ένα σχολείο στην πόλη Ντεβάς, ενώ στη συνέχεια πήρε άδεια για τρία χρόνια. Το 1994, μετατέθηκε σε ένα σχολείο στην πόλη Ιντόρε, αλλά στη συνέχεια έκανε αίτηση για άδεια μητρότητας και έκτοτε δεν πήγε ξανά στη δουλειά της.

Οι επιστολές που έχουν αποσταλεί από το σχολείο στη διεύθυνσή της δεν έχουν λάβει ποτέ απάντηση και η επίσημη υπηρεσία εκπαίδευσης, δήλωσε πως έχει ζητήσει από τις αρχές την απομάκρυνσή της.

Το σχολείο υποτίθεται πως πρέπει να έχει τρεις καθηγητές βιολογίας, αλλά μόνο οι δύο θέσεις είναι κατειλημμένες.

Οι ανταποκριτές του BBC μεταδίδουν πως οι απουσίες είναι ένα διαδεδομένο πρόβλημα στα δημόσια σχολεία της Ινδίας.

Μια μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας το 2004, διαπίστωσε πως το 25% των δασκάλων απουσίαζαν από το σχολείο και μόνο οι μισοί ήταν παρόντες κατά την διάρκεια αιφνιδιαστικών επισκέψεων σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Διαβάστε επίσης:

Βγήκε βόλτα φορώντας μπλουζάκι αξίας... 158 χιλιάδων ευρώ! (pics)