ΚΟΣΜΟΣ

ΣΟΚ: Αυτοκτόνησε ο Ρόμπιν Γουίλιαμς (pics+video)

ΣΟΚ: Αυτοκτόνησε ο Ρόμπιν Γουίλιαμς (pics+video)

Παγκόσμια θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος του διάσημου ηθοποιού, Ρόμπιν Γουίλιαμς, ο οποίος βρέθηκε τα ξημερώματα νεκρός στο σπίτι του στη Βόρεια Καλιφόρνια.

Μέσα σε λίγα λεπτά η τραγική είδηση έκανε το γύρο του κόσμου, με τα περισσότερα ξένα ειδησεογραφικά μέσα να αφιέρωνουν ρεπορτάζ στα πρωτοσέλιδά τους για το ταλέντο του κωμικού ηθοποιού.

Σύμφωνα με την τοπική Αστυνομία, οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι ο θάνατός του προήλθε από αυτοκτονία.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μαρίν, ο διάσημος κωμικός ηθοποίος, ένας από τους κορυφαίους της γενιάς του, εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του, σε ηλικία 63 ετών.

Αν και τα αίτια του θανάτου του διάσημου ηθοποιού είναι ακόμη υπό πλήρη διερεύνηση οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες θεωρούν ότι ο ηθοποιός πέθανε από ασφυξία απόρροια αυτοκτονίας.

article-2722409-2075AE1800000578-459 964x544 1

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός ο οποίος έχει δώσει προσωπική μάχη με τον εθισμό κατά το παρελθόν είχε εισαχθεί παλαιότερα σε ένα κέντρο αποκατάστασης στη Μινεσότα.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό τύπο ο Ρόμπιν Ουίλιαμς που είχε κερδίσει το Όσκαρ για το "Good Will Hunting" (Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ) έπασχε από κατάθλιψη κάτι που επιβεβαίωσε και ο προσωπικός βιογράφος του που ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «αυτή είναι μια τραγική και ξαφνική απώλεια. Η οικογένεια ζητά σεβασμό για την ιδιωτική τους ζωή κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης στιγμής ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας ο ηθοποιός που ζούσε με τη σύζυγό του στη βόρεια Καλιφόρνια κηρύχθηκε νεκρός στις 12:02 τοπική ώρα και ότι η πιθανή αιτία του θανάτου ήταν ασφυξία εξ αιτίας αυτοκτονίας.

robie 2

Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς είχε πάνω από τρεις δεκαετίες σπουδαία κινηματογραφική καριέρα και είχε γίνει διεθνώς γνωστός για το ρόλο του ως Μπάρι Λέβινσον στο αντιπολεμικό έπος "Good Morning Vietnam" (Καλημέρα Βιετνάμ) του 1987. Έχει επίσης κατακτήσει το κοινό σε όλο τον κόσμο με μεγάλες ερμηνείες όπως ο ρόλος του λαμπρού παιδαγωγού στον «Κύκλο των Χαμένων Ποιητών» και στην οικογενειακή κωμωδία "Mrs Doubtfire".

Με τη σειρά της η σύζυγός του δήλωσε: «Το πρωί έχασα τον άνδρα μου και τον καλύτερό μου φίλο, ενώ ο κόσμος έχασε έναν από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες και όμορφους ανθρώπους. Είμαι συντετριμμένη. Εκ μέρους της οικογένειας του Robin ζητώ να σεβαστείτε αυτή τη στιγμή του πένθους μας. Ελπίζουμε να σταθούμε όχι στον θάνατο του Robin αλλά στις αμέτρητες στιγμές χαράς και γέλιου που χάρησε σε εκατομμύρια ανθρώπους».

robie3

Ήταν γνωστός για τη συμμετοχή του στις ταινίες: «Καλημέρα Βιετνάμ», «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών», «Ο βασιλιάς της μοναξιάς» και «Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ». Είχε βραβευτεί με Όσκαρ Β' ανδρικού ρόλου το 1997 για την ταινία «Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ» και είχε προταθεί άλλες τρεις φορές για βραβείο όσκαρ (Τρεις υποφηφίοτητες για όσκαρ Α' ανδρικού ρόλου).

Διαβάστε επίσης:

Robin Williams: Η ανθρωπότητα πρέπει να υποκλίνεται στην Ελλάδα!

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Συγκλονισμένος ο Μπαράκ Ομπάμα με το θάνατό του

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Αυτή ήταν η… ξεχωριστή του «Καλημέρα»

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Δείτε το τελευταίο tweet του ηθοποιού (pic)

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Η συγκινητική αντίδραση της συζύγου του, Σούζαν Σνάιντερ

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Οι συγκλονιστικές δηλώσεις του για την Ελλάδα

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Το σπαρακτικό αντίο της κόρης του - «Θα σε ψάχνω στα αστέρια» (pic)

Ρόμπιν Γουίλιαμς: «Αντίο Captain, my Captain» - Έτσι τον «αποχαιρετούν» οι Έλληνες

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Δείτε το τρέιλερ της τελευταίας του ταινίας (vid)