ΚΟΣΜΟΣ

O ηγέτης της Συριακού Εθνικού Συνασπισμού αναμένει βοήθεια από τις χώρες της Δύσης

O ηγέτης της Συριακού Εθνικού Συνασπισμού αναμένει βοήθεια από τις χώρες της Δύσης

Ο επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού Χάντι αλ Μπάχρα δήλωσε την Κυριακή ότι αναμένει βοήθεια από τις χώρες της Δύσης και τις αραβικές χώρες ώστε οι δυνάμεις του να κλιμακώσουν τη μάχη εναντίον τόσο του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, όσο και των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

«Ο ρόλος του διεθνούς συνασπισμού» τον οποίο συγκροτεί η Ουάσινγκτον με αραβικές και με δυτικές χώρες για να πολεμήσει το ΙΚ στο έδαφος τόσο του Ιράκ όσο και της Συρίας «οφείλει να είναι πολύ σαφής», σημείωσε ο Μπάρα σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Αμπού Ντάμπι. Από κοινού με τους «Σύρους (επί του πεδίου) στη Συρία», πρέπει να «χαράξουμε μια στρατηγική και η διεθνής κοινότητα οφείλει να υποστηρίξει τον αγώνα μας», σημείωσε ο Μπάχρα, κρίνοντας ότι οι Σύροι αντικαθεστωτικοί πρέπει να έχουν έναν σημαντικό ρόλο στη μάχη εναντίον των τζιχαντιστών.

«Είμαστε 100% δεσμευμένοι και 100% ικανοί να διώξουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις από τη Συρία και να εξαλείψουμε την εξτρεμιστική ιδεολογία», είπε.

Ο Μπάχρα, στον Συνασπισμό του οποίου ανήκει μια διχασμένη και κατακερματισμένη αντιπολίτευση την οποία μολαταύτα υποστηρίζουν η Δύση, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, δήλωσε αποφασισμένος να πολεμήσει τόσο εναντίον του καθεστώτος Άσαντ, όσο και των τζιχαντιστών που έχουν εγκαθιδρύσει ένα «χαλιφάτο» στα εδάφη τα οποία ελέγχουν. «Θα εξαπολύσουμε δύο επιθέσεις ταυτόχρονα: μια εναντίον του καθεστώτος και μία εναντίον του ΙΚ», δήλωσε.

Διαβάστε επίσης:

Η τρομοκρατία και η κατασκοπεία μέσω του Twitter

Περί τα 930 άτομα από τη Γαλλία εμπλέκονται στον τζιχάντ σε Ιράκ και Συρία

ΗΠΑ: Άμεση απειλή για την Ευρώπη το Ισλαμικό Κράτος