Ρωσία: Ακόμη και σήμερα η υπογραφή συμφωνίας με Κίεβο

Ρωσία: Ακόμη και σήμερα η υπογραφή συμφωνίας με Κίεβο

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε ότι η Μόσχα και το Κίεβο ενδέχεται να υπογράψουν αργότερα σήμερα, 30/10/2014, τη συμφωνία για το φυσικό αέριο.

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε ότι η Μόσχα και το Κίεβο ενδέχεται να υπογράψουν αργότερα εντός της ημέρας τη συμφωνία για το φυσικό αέριο αν ολοκληρωθούν όλα τα διαδικαστικά ζητήματα.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η Μόσχα θα επιμείνει στην προπληρωμή των μελλοντικών παραδόσεων φυσικού αερίου στην Ουκρανία, τις οποίες σταμάτησε τον Ιούνιο επικαλούμενη την μη καταβολή των οφειλών του Κιέβου.

"Η Ρωσία διατηρεί τη θέση της σχετικά με τις προπληρωμές. Όλες οι μελλοντικές παραδόσεις στη διάρκεια του χειμώνα θα πρέπει να πληρωθούν προκαταβολικά προτού ξεκινήσουν (οι παραδόσεις)", είπε ο Νόβακ σε σημερινή συνεδρίαση της κυβέρνησης προεδρεύοντος του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Οι προσπάθειες της Ουκρανίας να ξεκινήσουν εκ νέου οι παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου καθώς μπαίνει ο χειμώνας απέτυχαν χθες καθώς οι διαπραγματευτές από τη ρωσική πλευρά φέρεται να ζήτησαν ισχυρότερες δεσμεύσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να καλυφθούν οι ενεργειακές προπληρωμές του Κιέβου.