Ισραήλ: Εγκρίθηκε η οικοδόμηση 78 κατοικιών στην Ιερουσαλήμ

Newsroom Newsroom

Ισραήλ: Εγκρίθηκε η οικοδόμηση 78 κατοικιών στην Ιερουσαλήμ

Την οικοδόμηση 78 νέων κατοικιών σε δύο εποικισμούς στην ανατολική Ιερουσαλήμ, ενέκρινε η δημοτική Αρχή της πόλης.

Πενήντα κτίρια θα κατασκευαστούν στο Χαρ Χόμα και 28 στο Ραμότ, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπρασί Σμπρούγκ, εκπρόσωπος Τύπου του δημάρχου της Ιερουσαλήμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή λαμβάνεται σε μια περίοδο που η ένταση στην περιοχή έχει κλιμακωθεί και λίγες ώρες αφού οι ισραηλινές Αρχές προχώρησαν στην κατεδάφιση της οικίας στην ανατολική Ιερουσαλήμ του φερόμενου δράστη της αιματηρής επίθεσης στη συναγωγή.

Η εποικιστική δραστηριότητα του Ισραήλ, κυρίως στην ανατολική Ιερουσαλήμ την οποία οι Παλαιστίνιοι θέλουν να καταστήσουν πρωτεύουσα του Κράτους τους, θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην ειρηνευτική διαδικασία. Το Ισραήλ έχει πρόσφατα εξάλλου επαναλάβει ότι δεν θα δεχθεί «οποιοδήποτε περιορισμό» στους εποικισμούς στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

Από την πλευρά της, η παλαιστινιακή ηγεσία κατηγορεί συχνά το Ισραήλ ότι επιβάλλει «ένα τετελεσμένο γεγονός», επεκτείνοντας τους εποικισμούς στην ανατολική πλευρά της Ιερουσαλήμ, γεγονός που εμποδίζει την εγκατάσταση μίας βιώσιμης εκεί πρωτεύουσας.

Πρόσφατα, το Ισραήλ ανακοίνωσε μάλιστα την επιτάχυνση των σχεδίων για την κατασκευή 1.000 επιπλέον κατοικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, επιδεινώνοντας την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved