Σύγχυση με τα ρωσικά πλοία και τα γυμνάσια στη Μάγχη

Newsroom Newsroom

Σύγχυση με τα ρωσικά πλοία και τα γυμνάσια στη Μάγχη

Για άφιξη στη Μάγχη ομάδας πλοίων του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού με στόχο την πραγματοποίηση σειράς ναυτικών γυμνασίων, έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του ο ρωσικός Βόρειος στόλος και σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Ria Novosti, την ίδια ώρα όμως, νατοϊκές πηγές διέψευδαν την πληροφορία.

«Μια ομάδα πλοίων του Βόρειου Στόλου υπό το εξειδικευμένο πλοίο ανθυποβρυχιακού πολέμου Σεβερομόρσκ έπλευσε στο πιο στενό τμήμα της Μάγχης που είναι στενότερο, στο Πα ντε Καλέ, και έχει εισέλθει στον κόλπο όπου εκβάλλει ο Σηκουάνας», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Βόρειου Στόλου, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος του ρωσικού στόλου για σχόλια. Το υπουργείο Αμύνης απέφυγε να σχολιάσει το τηλεγράφημα.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμύνης, η ομάδα των πλοίων, υπό το αντιτορπιλικό Σεβερομόρσκ, αναχώρησε την 20ή Νοεμβρίου από το λιμάνι βάσης του κοντά στο Μουρμάνσκ, στη θάλασσα του Μπάρεντς.

Κατά τις πληροφορίες που μετέδωσε το RIA Novosti, τα πλοία αυτά πέρασαν τα Στενά του Ντόβερ και βρίσκονται σε διεθνή ύδατα, στον Κόλπο του Σηκουάνα, όπου περιμένουν να περάσει η κακοκαιρία.

«Ενόσω (τα πλοία) είναι αγκυροβολημένα, τα πληρώματα εκτελούν μια σειρά ασκήσεων για την αντιμετώπιση υποβρυχίων και εκπαιδεύονται επίσης σε τεχνικές επιβίωσης σε περίπτωση που το σκάφος βάλει νερά ή εκδηλωθεί φωτιά».

Το γαλλικό ΠΝ από την δική του πλευρά επιβεβαίωσε την τοποθεσία όπου βρίσκεται η ομάδα των ρωσικών πλοίων, διευκρινίζοντας πως δεν είναι ασυνήθιστο να πλέουν ρωσικά σκάφη στα Στενά.

«Δεν κάνουν ασκήσεις. Απλώς περιμένουν σε μια περιοχή όπου μπορεί να βρίσκονται πολλές φορές κάθε χρόνο», ανέφερε η υπηρεσία ενημέρωσης του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Καναδός αντισυνταγματάρχης Τζέι Τζάνζεν, στρατιωτικός εκπρόσωπος του NATO, επίσης δήλωσε ότι το Σύμφωνο είναι ενήμερο για τη θέση των ρωσικών πολεμικών.

«Οι πληροφορίες μας καταδεικνύουν ότι τα πλοία διέρχονται από την περιοχή και καθυστέρησαν λόγω των καιρικών συνθηκών. Δεν κάνουν γυμνάσια στο Κανάλι, όπως ορισμένοι τίτλοι ρωσικών μέσων ενημέρωσης θα ήθελαν να μας κάνουν να πιστέψουμε», ανέφερε ο Τζάνζεν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved