ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: Όχι άλλες κυρώσεις στη Ρωσία

Ομπάμα: Όχι άλλες κυρώσεις στη Ρωσία

Επιφυλακτικός, αν όχι αρνητικός, στην επιβολή νέων κυρώσεων από τις ΗΠΑ στη Ρωσία, εμφανίστηκε ο Μπαράκ Ομπάμα, καθώς όπως εξήγησε, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει χάσμα μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Ευρώπης.

Αν και κάποιοι Αμερικανοί κοινοβουλευτικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής επιπλέον κυρώσεων, ο Ομπάμα δήλωσε στη διάρκεια συνάντησης του με το Συμβούλιο του προέδρου για τις Εξαγωγές ότι η πορεία που ακολουθείται μέχρι τώρα, όπου οι ΗΠΑ ενεργούν σε συντονισμό με την Ευρώπη, τελικά θα αναγκάσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να εξετάσει αν είναι σώφρον να πάει στην ανατολική Ουκρανία.

«Η ιδέα ότι μπορούμε απλώς να αυξάνουμε τις κυρώσεις ολοένα και περισσότερο και τελικά ο Πούτιν θα αλλάξει γνώμη, πιστεύω ότι είναι λάθος υπολογισμός», σημείωσε ο Ομπάμα.

Αυτό που τελικά θα οδηγήσει τον Ρώσο πρόεδρο να λάβει μια στρατηγική απόφαση, είπε, θα είναι αν ο Πούτιν κατανοήσει ότι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ στέκονται μαζί μακροπρόθεσμα.

«Αν δούνε ότι δεν υπάρχουν ρωγμές στον συνασπισμό, τότε με το χρόνο ενδέχεται να τους δείτε να λένε ότι το κόστος για την οικονομία τους ξεπερνά οποιοδήποτε στρατηγικό όφελος», κατέληξε ο Ομπάμα.

Σχετικές ειδήσεις