ΚΟΣΜΟΣ

Δύο Ρωσίδες δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στο Κίεβο και θα απελαθούν από τη χώρα

Δύο Ρωσίδες δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στο Κίεβο και θα απελαθούν από τη χώρα

Δύο Ρωσίδες δημοσιογράφοι που εργάζονται για το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι LifeNews, που πρόσκεινται στο Κρεμλίνο, συνελήφθησαν στην Ουκρανία και θα απελαθούν από τη χώρα, ανακοίνωσε την Παρασκευή (30/1) ένας υπεύθυνος των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας (SBU), ο Μαρκιάν Λουμπκίφσκι.

«Η SBU συνέλαβε δύο υπηκόους της Ρωσικής Ομοσπονδίας που εργάζονται ως δημοσιογράφοι για το LifeNews. Η άδεια παραμονής τους ακυρώθηκε και θα απελαθούν από τη χώρα μας ενώ θα τους απαγορευτεί να ξαναμπούν στην Ουκρανία για τρία χρόνια» ανέφερε ο Λουμπκίφσκι στη σελίδα του στο Facebook.

«Η δουλειά τους δεν έχει καμία σχέση με τη δημοσιογραφία και βλάπτει την ασφάλεια και τα συμφέροντα της Ουκρανίας», πρόσθεσε.

Το LifeNews επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή διευκρινίζοντας ότι η Ελιζαβέτα Χραμτσόβα και η Ναταλία Καλισέβα συνελήφθησαν «με το παραπλανητικό πρόσχημα» ότι βιντεοσκοπούσαν το κτίριο των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας στο Κίεβο.

Τον περασμένο Μάιο άλλοι δύο δημοσιογράφοι του LifeNews είχαν συλληφθεί από Ουκρανούς στρατιώτες στην ανατολική Ουκρανία, γεγονός που προκάλεσε την οργή της Μόσχας. Ο Ολέγκ Σιντιάκιν και ο Μαράτ Σαϊτσένκο κρατήθηκαν επί μία εβδομάδα στην περιοχή του Κραματόρσκ και όταν απελευθερώθηκαν παρασημοφορήθηκαν από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σχετικές ειδήσεις