ΚΟΣΜΟΣ

Νέες επιδρομές στο Ιράκ και τη Συρία εναντίον του ΙΚ με συμμέτοχη μαχητικών των ΗΑΕ

Νέες επιδρομές στο Ιράκ και τη Συρία εναντίον του ΙΚ με συμμέτοχη μαχητικών των ΗΑΕ

Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και κρατών τα οποία συμμετέχουν στον διεθνή συνασπισμό που έχει εξαπολύσει μια εκστρατεία εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έπληξαν τέσσερις μονάδες των τζιχαντιστών αυτών σε συνολικά 11 επιδρομές οι οποίες διεξήχθησαν στο έδαφος του Ιράκ από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (9/2), όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός.

Οι επιδρομές αυτές έγιναν κοντά σε επτά ιρακινές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων των Ταλ Άφαρ, Κιρκούκ και Μπάιτζι, και στοχοθέτησαν μια οχυρή θέση του ΙΚ, θέσεις μάχης των τζιχαντιστών, ένα σημείο ελέγχου κ.ά. στόχους, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο στρατός των ΗΠΑ τη Τρίτη.

Εξάλλου ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ προέβη σε μια αεροπορική επιδρομή στη Ντέιρ Εζόρ, στη Συρία, όπου στοχοθετήθηκε και επλήγη ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν μέλη του ΙΚ, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι επαναλήφθηκε η συμμετοχή αεροσκαφών της πολεμικής τους αεροπορίας στις επιδρομές εναντίον του ΙΚ, οι οποίες είχαν ανασταλεί στα τέλη του Δεκεμβρίου, μετά την αιχμαλώτιση ενός Ιορδανού χειριστή από τους τζιχαντιστές μετά τη συντριβή ενός F-16.

«Τα αεροσκάφη του σμήνους των F-16 (της ΠΑ των ΗΑΕ) τα οποία εδρεύουν στην Ιορδανία εξαπέλυσαν σήμερα (Τρίτη) το πρωί επιδρομές εναντίον θέσεων της τρομοκρατικής οργάνωσης Ντάες (το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους), επιτυγχάνοντας τον στόχο τους και επιστρέφοντας στη βάση τους χωρίς να υποστούν καμιά ζημιά», ανέφερε μια λιτή ανακοίνωση της στρατιωτικής διοίκησης των Εμιράτων η οποία εξεδόθη στο Αμπού Ντάμπι.

Σχετικές ειδήσεις