ΚΟΣΜΟΣ

Συνέντευξη με την Χαγιάτ Μπουμεντιέν δημοσίευσε το Ισλαμικό Κράτος

Συνέντευξη με την Χαγιάτ Μπουμεντιέν δημοσίευσε το Ισλαμικό Κράτος

Περιοδικό το οποίο διευθύνεται από το Ισλαμικό Κράτος δημοσιεύει συνέντευξη της Χαγιάτ Μπουμεντιέν, συντρόφου του Αμεντί Κουλιμαπλί, ο οποίος σκόρπισε το θάνατο σε σούπερμαρκετ στο Παρίσι τον προηγούμενο μήνα.

Πρόκειται για τον πρώτο επίσημο ισχυρισμό ότι η καταζητούμενη βρίσκεται εντός της επικράτειας του Ισλαμικού Κράτους, σε εδάφη που ελέγχει η οργάνωση σε Συρία και το Ιράκ.

Οι αρχές της Γαλλίας, έπειτα από τις επιθέσεις στο Charlie Hebdo και στο εβραϊκό σούπερμαρκετ στο Παρίσι, αναζητούν την 26χρονη, η οποία έχει χαρακτηριστεί «οπλισμένη και επικίνδυνη».

Τούρκοι αξιωματούχοι, δήλωσαν τον προηγούμενο μήνα ότι η Μπουμεντιέν βρισκόταν στην Τουρκία πέντε μέρες πριν τις πολύνεκρες επιθέσεις και πέρασε στη Συρία στις 8 Ιανουαρίου.

Σε έκδοση του διαδικτυακού περιοδικού Νταρ αλ-Ισλάμ, το οποίο διευθύνεται από το Ισλαμικό Κράτος, δημοσιεύεται ένα θέμα σχετικά με τις επιθέσεις στο Παρίσι και περιλαμβάνει τη συνέντευξη μιας γυναίκας, η οποία υποστηρίζει ότι ήταν η σύζυγος του Κουλιμπαλί, αν και το όνομά της δεν αναφέρεται.

Η αυθεντικότητα πάντως της συνέντευξης δεν έχει επιβεβαιωθεί, αναφέρει το πρακτορείο AP, καθώς δεν δημοσιεύονται φωτογραφίες της Μπουμεντιέν.

Για το πώς αισθάνεται στα εδάφη του Ισλαμικού Κράτους, η γυναίκα απαντά ότι δεν αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Καλεί μάλιστα τις γυναίκες να κάνουν «εύκολη τη ζωή των συζύγων τους», ενώ κάνει αρκετές αναφορές στο Κοράνι.

Σχετικές ειδήσεις