ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Θύτες» όλα τα ισραηλινά κόμματα

Ιράν: «Θύτες» όλα τα ισραηλινά κόμματα

Ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι «δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των κομμάτων του Ισραήλ, καθώς όλα είναι θύτες», εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Mehr, μία μόλις ημέρα μετά τη νίκη του Μπενιαμίν Νετανιάχου στις βουλευτικές εκλογές.

Το Λικούντ, το οποίο πανηγύρισε μια αναπάντεχη νίκη στις χθεσινές (17/03) εκλογές, είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι διαπραγματεύεται «μια κακή συμφωνία» με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Το Ισραήλ θεωρεί το Ιράν απειλή για την ύπαρξη του και αρνείται να αποκλείσει το ενδεχόμενο να αναλάβει στρατιωτική δράση εναντίον του.

«Για εμάς δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των πολιτικών κομμάτων του σιωνιστικού καθεστώτος. Είναι όλα θύτες από τη φύση τους», δήλωσε η Μαρζιέχ Αφχάμ εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι αρνήθηκε να σχολιάσει το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στο Ισραήλ, όταν ρωτήθηκε σχετικά στο περιθώριο των συζητήσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν που πραγματοποιούνται στη Λωζάννη.

Σχετικές ειδήσεις