ΚΟΣΜΟΣ

Η πλειοψηφία των Βραζιλιάνων ζητά την αποπομπή της προέδρου Ρούσεφ

Η πλειοψηφία των Βραζιλιάνων ζητά την αποπομπή της προέδρου Ρούσεφ

Το ποσοστό δημοτικότητας της προέδρου της Βραζιλίας μειώθηκε σε νέο ιστορικό χαμηλό επίπεδο, ενώ η πλειοψηφία των Βραζιλιάνων εμφανίζεται πλέον να τάσσεται υπέρ της έναρξης της διαδικασίας για την αποπομπή της, κατέδειξε μια δημοσκόπηση η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα (23/3).

Η δημοσκόπηση της εταιρείας MDA για λογαριασμό μιας ένωσης εταιρειών του κλάδου των μεταφορών, της CNT, επιβεβαιώνει τα ευρήματα και άλλων πρόσφατων ερευνών, οι οποίες κατέγραψαν ότι η Ντίλμα Ρούσεφ χάνει όλο και περισσότερη δημοτικότητα λόγω του τεράστιου σκανδάλου στην δημόσια επιχείρηση ενέργειας Petrobras, αλλά και της στασιμότητας της οικονομίας και της ταυτόχρονης αύξησης δεικτών όπως ο πληθωρισμός.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε χθες (23/3), το 59,7% όσων ερωτήθηκαν τάχθηκε υπέρ της έναρξης διαδικασίας αποπομπής της Ρούσεφ από την προεδρία, ενώ το 64,8% κρίνει αρνητικά το έργο της κυβέρνησής της. Θετική γνώμη εξέφρασε μόλις ένα 10,8%.

Στην προηγούμενη έρευνα των MDA/CNT τον περασμένο Σεπτέμβριο, λίγο πριν διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στις οποίες η Ρούσεφ κέρδισε με μικρή διαφορά, το 41% των ψηφοφόρων χαρακτήρισε την κυβέρνησή της “πολύ καλή” ή “καλή”, ενώ μόλις το 23,5% την θεωρούσε “κακή” ή “φρικτή”.

Επίσης σύμφωνα με τη σημερινή δημοσκόπηση, η δημοτικότητα της Ρούσεφ προσωπικά μειώθηκε στο 18,9% από 55,6% τον Σεπτέμβριο. Το 77,7% δεν εγκρίνει τον τρόπο που ασκεί την ηγεσία, ποσοστό το οποίο βρισκόταν στο 40,1% στην προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα.

Αν γίνονταν σήμερα οι προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία, ο Αέσιου Νέβες, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, θα κέρδιζε, κατά την έρευνα. Το 55,7% όσων ερωτήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας είπε ότι θα ψήφιζε τον Νέβες, ο οποίος έχασε τον Οκτώβριο με μικρή διαφορά στον δεύτερο γύρο. Μόλις το 16,6% απάντησε ότι θα ψήφιζε τη Ρούσεφ.

Η δημοσκόπηση της MDA έγινε σε δείγμα 2.002 ανθρώπων από την 16η ως την 19η Μαρτίου.

Σχετικές ειδήσεις