ΚΟΣΜΟΣ

Πτώση αεροπλάνου: H Airbus είχε προειδοποιήσει για τις απότομες βυθίσεις των Α320

Πτώση αεροπλάνου: H Airbus είχε προειδοποιήσει για τις απότομες βυθίσεις των Α320

Προειδοποίηση είχε εκδόσει η Airbus για τις ξαφνικές και ανεξέλεγκτες βυθίσεις που παρουσιάζει ο συγκεκριμένος τύπος αεροπλάνου.

Το Mega Channel παρουσίασε το έγγραφο - ντοκουμέντο, με ημερομηνία 9/12/2014, που δίνει οδηγίες για το τι πρέπει να γίνει στην περίπτωση ξαφνικής απώλειας ύψους.

Οι οδηγίες ήρθαν μετά από ένα ανάλογο περιστατικό, το Νοέμβρη του 2014, όταν ένα Airbus A321 της αδερφής εταιρείας της Germanwings, της Lufthansa έκανε ανεξέλεγκτη βουτιά τεσσάρων χιλιάδων ποδών σε ένα λεπτό, πετώντας βορείως της Παμπλόνα, στην Ισπανία.

Το αεροσκάφος της Lufthansa που μετέφερε 109 επιβάτες και εκτελούσε δρομολόγιο από το Μπιλμπάο προς το Μόναχο, είχε χάσει απότομα ύψος, πέφτωντας από τα 31.000 στα 28.000 πόδια μέσα σε ένα λεπτό.

Σε εκείνη την περίπτωση, η αεροπορική τραγωδία αποσοβήθηκε, με τους πιλότους να συνειδητοποιούν πως τα συστήματα του αεροσκάφους παρείχαν λάθος στοιχεία και να απενεργοποιούν εγκαίρως τους υπολογιστές, κατορθώνοντας να ανακτήσουν τον έλεγχο του αεροσκάφους στα 28.000 πόδια.

Σχετικές ειδήσεις