ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Σύλληψη υπόπτων για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος

Τουρκία: Σύλληψη υπόπτων για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος

Έπειτα από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε τέσσερις πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης, οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν την Παρασκευή (10/07) 21 άτομα τα οποία πιστεύεται ότι είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Ανάμεσα στους υπόπτους, οι οποίοι τέθηκαν υπό κράτηση, είναι τρεις ξένοι υπήκοοι, η εθνικότητα των οποίων δεν ανακοινώθηκε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, οι τρεις ξένοι ήθελαν να περάσουν στη Συρία για να πολεμήσουν στις τάξεις του ΙΚ, το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση και στην Τουρκία.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της τουρκικής αστυνομίας έκανε τις περισσότερες συλλήψεις στην Κωνσταντινούπολη, καθώς επίσης και στις πόλεις Ιζμίτ (Νικομήδεια), Σανλιούρφα (νοτιοανατολικά) και Μέρσιν (Μερσίνη, νότια).

Σε στιγμιότυπα από τις επιδρομές, εικονίζονται ύποπτοι να οδηγούνται σε αυτοκίνητα της αστυνομίας από πράκτορες των υπηρεσιών ασφαλείας κάνοντας μια χαρακτηριστική χειρονομία των ισλαμιστών, υψώνοντας τον δείκτη του δεξιού χεριού προς τον ουρανό για να δείξουν τη μοναδικότητα του θεού.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της τουρκικής αστυνομίας εναντίον της οργάνωσης.

Εξάλλου, η εφημερίδα Hürriyet ανέφερε ότι σε μια χωριστή επιχείρηση με στόχο την εκτός νόμου οργάνωση Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), η αστυνομία συνέλαβε 32 άτομα και κατέσχεσε αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και πυροβόλα όπλα.

Σχετικές ειδήσεις