ΚΟΣΜΟΣ

Σκάνδαλο μεγατόνων: Διάσημο μοντέλο ζήτησε να κλείσει ο εναέριος χώρος για το γάμο του

Σκάνδαλο μεγατόνων: Διάσημο μοντέλο ζήτησε να κλείσει ο εναέριος χώρος για το γάμο του

Θύελλα αντιδράσεων στην ισραηλινή κοινή γνώμη προκάλεσε η επιθυμία του διάσημου μοντέλου από το Ισραήλ, Μπαρ Ρεφαέλι να κλείσει ο εναέριος χώρος πάνω από την περιοχή όπου πρόκειται να τελεστεί ο γάμος, την προσεχή Πέμπτη.

Παρά την αρχική ανταπόκριση της πολιτικής αεροπορίας στο αίτημά της, στη συνέχεια, υπό το βάρος των αντιδράσεων, το ισραηλινό υπουργείο Μεταφορών αναγκάστηκε να χαλάσει τα σχέδια του τοπ μόντελ.

Η πρωταγωνίστρια της πασαρέλας είχε σχεδιάσει να κινηματογραφήσει τη γαμήλια τελετή με τον Ισραηλινό επιχειρηματία Άντι Έζρα χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα τηλεχειριζόμενα αεροσκάφη, ελικόπτερα αλλά και ένα αερόστατο. Σύμφωνα με τον Τύπο, πέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξοπλισμένα με φωτογραφικές μηχανές και κάμερες όπως επίσης και δύο ελικόπτερα θα αναλάμβαναν τη μαγνητοσκόπηση του λαμπερού γάμου.

Bar

Η καλλονή ήθελε να απαγορευτούν οι πτήσεις οποιουδήποτε άλλου αεροσκάφους πάνω από το σημείο όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή.

Αρχικά, την Παρασκευή, η πολιτική αεροπορία ανταποκρίθηκε στο αίτημά της και εξέδωσε απαγόρευση σε άλλα αεροσκάφη να πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από την τοποθεσία του γάμου που θα γίνει την προσεχή Πέμπτη, για το διάστημα μεταξύ 17:00 (απόγευμα Πέμπτης) και 02:00 (πρωί Παρασκεύης) ώρα Ελλάδας.

Το μέτρο αυτό πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις. Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε σήμερα, η εφημερίδα Haaretz κατήγγειλε την προνομιακή μεταχείριση που απολαμβάνει το μοντέλο.

bar 2

Μπροστά στις διαμαρτυρίες, ο υπουργός Μεταφορών του Ισραήλ Ισραέλ Κατζ ανακοίνωσε σήμερα ότι ακυρώνει την απόφαση της πολιτικής αεροπορίας και δεν θα παρασχεθεί στη Ρεφαέλι ένας εναέριος χώρος όπου θα ίπτανται αποκλειστικά τα μη τηλεχειριζόμενα αεροσκάφη και ελικόπτερα τα οποία θα καταγράφουν το γάμο της.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι ο εναέριος χώρος αποτελεί «δημόσιο χώρο» και επέμεινε στην ανάγκη μια «ισότιμης συμπεριφοράς» απέναντι σε όλους τους πολίτες.

Ο γάμος της Μπαρ Ρεφαέλι, που στο παρελθόν είχε δεσμό με τον ηθοποιό Λεονάρντο Ντι Κάπριο, αναμένεται να τελεστεί σε ένα ξενοδοχείο στο δάσος Καρμέλ, στο βόρειο Ισραήλ.

Η Μπαρ Ρεφαέλι είχε και στο παρελθόν προβλήματα με τις ισραηλινές αρχές. Το 2010 ένας στρατηγός είχε προτρέψει τους Ισραηλινούς να μποϊκοτάρουν τα προϊόντα που εκείνη διαφήμιζε έπειτα από την άρνησή της να υπηρετήσει δύο χρόνια στο στρατό στο πλαίσιο της υποχρεωτικής θητείας που ισχύει στο Ισραήλ.