ΚΟΣΜΟΣ

Η αποστολή που θα αποκαλύψει την... «αθέατη πλευρά» της Σελήνης!

Η αποστολή που θα αποκαλύψει την... «αθέατη πλευρά» της Σελήνης!

Η ευρωπαϊκή και η ρωσική διαστημική υπηρεσία σχεδιάζουν αποστολή στη Σελήνη και ειδικότερα στο Νότιο Πόλο, ο οποίος δεν έχει εξερευνηθεί μέχρι σήμερα.

Οι τελευταίες εβδομάδες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως... εβδομάδες διαστήματος, καθώς μετά την συνταρακτική ανακάλυψη του τρεχούμενου νερού στον Άρη, τις μυστηριώδεις φωτογραφίες του Πλούτωνα και την υποτιθέμενη υπερσύγχρονη εξωγήινη κατασκευή, οι επιστήμονες επιδιώκουν τώρα μόνιμη εγκατάσταση στη Σελήνη, η οποία στην αρχή θα είναι ρομποτική.

Στόχος είναι να διαπιστωθεί αν στην ανεξερεύνητη αυτή περιοχή υπάρχει νερό και πρώτες ύλες για να φτιαχτούν καύσιμα και οξυγόνο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το βρετανικό δίκτυο, η αποστολή θα ονομάζεται Luna 27 και σχεδιάζεται να τεθεί σε εφαρμογή σε πέντε χρόνια.

Αν οι προσπάθειες καρποφορήσουν, θα είναι η πρώτη επιστροφή των ρωσικών υπηρεσιών στη Σελήνη μετά τη δεκαετία του '70.

Στελέχη των ρωσικών υπηρεσιών επισήμαναν στο βρετανικό δίκτυο πως πλέον η «επιστροφή» γίνεται σε αναζήτηση συνεργασιών με εταίρους από το εξωτερικό, σε αντίθεση με τον ψυχροπολεμικό «διαστημικό ανταγωνισμό» των παλιότερων σεληνιακών αποστολών .

Σχετικές ειδήσεις