ΚΟΣΜΟΣ

Ακόμη δύο επιθέσεις με μαχαίρι στην Ιερουσαλήμ

Ακόμη δύο επιθέσεις με μαχαίρι στην Ιερουσαλήμ

Δύο νέες επιθέσεις με μαχαίρι κατά Ισραηλινών σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα σήμερα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι διαπράχθηκαν από τρεις Παλαιστίνιους.

Πρόκειται για τις πρώτες επιθέσεις που σημειώνονται στην Ιερουσαλήμ εδώ και 10 ημέρες, κατά τις οποίες είχε σταματήσει το κύμα των επιθέσεων σε Ισραηλινούς στην πόλη αυτή.

Η πρώτη επίθεση έγινε στο Πισγκάτ Ζεέβ, μια συνοικία Ισραηλινών εποίκων της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, όπου δύο έφηβοι Παλαιστίνιοι, ηλικίας "12-13 ετών", σύμφωνα με την αστυνομία, τραυμάτισαν με μαχαίρι έναν φρουρό του τραμ, προτού ο ένας τραυματιστεί από τα πυρά του φρουρού και ο άλλος συλληφθεί.

Ο φρουρός τραυματίστηκε επίσης και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, διευκρίνισε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούμπα Σάμρι. Αυτή πρόσθεσε ότι "οι επιβάτες του τραμ έθεσαν υπό έλεγχο τον δεύτερο τρομοκράτη".

Η δεύτερη επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε μπροστά από την Πύλη της Δαμασκού, στην Παλιά Πόλη, όπου ο Παλαιστίνιος που την πραγματοποίησε "εξουδετερώθηκε", σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία δεν διευκρίνισε περαιτέρω.

Από την 1η Οκτωβρίου, συνολικά 75 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την παλαιστινιακή πλευρά --μεταξύ των οποίων ένας Ισραηλινός αραβικής καταγωγής-- και 10 από την ισραηλινή πλευρά στα Παλαιστινιακά Εδάφη και στο Ισραήλ.

Μεγάλη πλειονότητα των Παλαιστινίων αυτών σκοτώθηκε κατά την απόπειρα ή την πραγματοποίηση μιας επίθεσης, σύμφωνα με το Ισραήλ.

Σχετικές ειδήσεις