ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: $83,7 εκ. για την προσχολική παιδεία

Αυστραλία: $83,7 εκ. για την προσχολική παιδεία

H πολιτειακή κυβέρνηση Andrews, επενδύει $83,7 εκ. για την αναβάθμιση και κάλυψη νέων αναγκών στην προσχολική παιδεία.

Με τη νέα προσχολική χρονιά ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι θα υπάρχει πλέον ένας παιδαγωγός για κάθε 11 παιδιά, αντί για 15, που ήταν μέχρι τώρα, ώστε να μπορεί να δίνεται στα παιδιά περισσότερη προσοχή και φροντίδα.

Το 2016 η κυβέρνηση του Εργατικού Κόμματος έχει αναλάβει να κτίσει νέα κτίρια για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας και να ανακαινίσει τα υπάρχοντα.

Να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι η κυβέρνηση Andrews έδωσε σκληρό αγώνα προκειμένου να εξασφαλίσει 15 ώρες την εβδομάδα για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας της Βικτώριας, ενώ φέτος εξακολουθεί να πιέζει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση Turnbull να θέσει τέρμα στην αβεβαιότητα και να δεσμευτεί όσον αφορά την παροχή κονδυλίων και πέραν του 2017.

Θα πρέπει να τονιστεί, επίσης, ότι το 2016 75.000 περίπου παιδιά προσχολικής ηλικίας θα παρακολουθήσουν μαθήματα και προγράμματα τα οποία χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση.

Όλα τα παιδιά ηλικίας 4 χρόνων δικαιούνται να παρακολουθήσουν 15 ώρες μαθήματα την εβδομάδα.

Στο Brady Road Kinder-garden, στο Bentleigh, προχθές Πέμπτη, η ομογενής υπουργός Οικογενειακών και Παιδικών Υπηρεσιών, Τζένη Μικάκου, μαζί με τον βουλευτή Bentleigh, Νικ Στάικο, επισκέφθηκαν το ανακαινισμένο κτίριο προσχολικής παιδείας, ένα από εκείνα τα οποία εντάσσονται στο πρόγραμμα της αναβάθμισης και για το οποία η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να διαθέσει $50 εκ.

"Το 2016 προσφέρουμε καλύτερες εγκαταστάσεις και ενισχύουμε την ποιότητα των υπηρεσιών στον τομέα προσχολικής μάθησης, με στόχο τα παιδιά της Βικτώριας να έχουν μια καλή αρχή στη ζωή. Εύχομαι σ' όλα τα παιδιά που αρχίζουν μαθήματα προσχολικής ηλικίας φέτος και στις οικογένειές τους ένα ευτυχισμένο χρόνο γεμάτο επιτυχίες. Από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε να κάνουμε τη Βικτώρια να διακριθεί στον τομέα της παιδείας" δήλωσε, μεταξύ άλλων, η κ. Μικάκου.

Από την πλευρά του, ο κ. Στάικος, δήλωσε ότι "η κυβέρνηση Andrews, πιστή στις δεσμεύσεις της, προσφέρει στην κοινότητα του Bentleigh τη δυνατότητα τα παιδιά τους να τύχουν ποιοτικής προσχολικής παιδείας".

ΠΗΓΗ Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις