ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατικές επιθέσεις Βρυξέλλες: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε επίσημα την ευθύνη για τις επιθέσεις

Τρομοκρατικές επιθέσεις Βρυξέλλες: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε επίσημα την ευθύνη για τις επιθέσεις

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 34 άτομα - «Η Ευρώπη βρίσκεται σε πόλεμο», τόνισε ο γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς - Για τυφλό, βίαιο και άνανδρο χτύπημα έκανε λόγο ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ.

«Υποσχόμαστε στη συμμαχία των σταυροφόρων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους ότι θα ζήσουν μαύρες μέρες σε απάντηση για την επίθεσή τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ISIS, που αναρτήθηκε στα αραβικά και τα γαλλικά, στον επίσημο λογαριασμό της τζιχαντιστικής οργάνωσης στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Telegram.

«Ένας μυστικός πυρήνας των στρατιωτών του Χαλιφάτου (...) όρμησε εναντίον του σταυροφορικού Βελγίου» συνεχίζει η ανακοίνωση, κατηγορώντας τη χώρα αυτή ότι «δεν σταμάτησε να μάχεται το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους».

Παράλληλα, οι τζιχαντιστές αφού αναφέρουν πως: «Οι μαχητές του Ισλαμικού κράτους πραγματοποίησαν σειρά βομβιστικών επιθέσεων με εκρηκτικές ζώνες και συσκευές, την Τρίτη (22/03), με στόχο ένα αεροδρόμιο και ένα κεντρικό σταθμό του μετρό στο κέντρο των Βρυξελλών, της πρωτεύουσας του Βελγίου, μιας χώρας που συμμετέχει στο διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους άνοιξαν πυρ μέσα στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ, πριν πυροδοτήσουν τις εκρηκτικές ζώνες τους, ενώ ένας βομβιστής πυροδότησε την εκρηκτική-μαρτυρική ζώνη του στο σταθμό του μετρό Maelbeek. Οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα περισσότερους από 230 νεκρούς και τραυματίες», καταλήγουν απειλώντας:

«Υποσχόμαστε στη συμμαχία των σταυροφόρων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους ότι θα ζήσουν μαύρες μέρες σε απάντηση για την επίθεσή τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους».

Σύμφωνα μάλιστα με το δίκτυο terrormonitor.org, η τρομοκρατική οργάνωση, απειλεί για νέα τρομοκρατικά χτυπήματα σε ευρωπαϊκές χώρες.

«Να περιμένετε κι άλλες βόμβες κι άλλους νεκρούς. Σύντομα και στη Γερμανία. Τι χαρά να εκρήγνυται το κεφάλι ενός άπιστου. Μετά τις βόμβες, να περιμένετε τους στρατιώτες μας με τα καλάσνικοφ. Να περιμένετε κι άλλους νεκρούς. Εσείς βομβαρδίζετε την Ανατολή, εμείς βομβαρδίζουμε τη Δύση», αναφέρουν οι απειλές που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο.

te

Υπενθυμίζεται τέλος ότι ένας αυτόπτης μάρτυρας στο αεροδρόμιο του Ζαβεντέμ είπε ότι άκουσε κάποιους να φωνάζουν στα αραβικά και πυροβολισμούς πριν από τις δύο εκρήξεις. Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα, η μία από τις εκρήξεις πιθανότατα οφείλεται στην πυροδότηση των εκρηκτικών του ενός από τους δράστες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Σχετικές ειδήσεις