Prince: Ο εκκεντρικός τραγουδιστής με την πολυτάραχη ζωή! (pics+vids)

Newsroom Newsroom

Prince: Ο εκκεντρικός τραγουδιστής με την πολυτάραχη ζωή! (pics+vids)

Ο εκκεντρικός καλλιτέχνης, δεν είχε σταματήσει για τουλάχιστον 30 χρόνια να προκαλεί το κοινό!

Ο Prince Rogers Nelson, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου του 1958 στην Μινεάπολη των ΗΠΑ.

Ο τραγουδιστής, είχε κερδίσει εφτά βραβεία Grammy, ενώ είχε βραβευθεί και με Οσκαρ για το τραγούδι του «Purple Rain» στην ομώνυμη ταινία του 1984.

Ο πατέρας του, πιανίστας, ήταν μέλος του «Prince Roger Trio», απ’ όπου και χάρισε στον γιο του το όνομα «Prince». Ο Prince είχε δείξει το τεράστιο ταλέντο του από μικρός. Εκτός από τις άριστες συνθέσεις και παραγωγές του, μάθαινε με μεγάλη ευκολία να παίζει διαφορετικά μουσικά όργανα.

Σε ηλικία 17 ετών είχε το πρώτο του συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία, στη Warner Bros. Το ντεμπούτο του στη δισκογραφία έγινε με το «For You», ένα άλμπουμ με επιρροές από funk και soul στο οποίο ο Prince έπαιζε και τα 27 όργανα που ακούγονταν και είχε γράψει όλα τα τραγούδια.

Το επόμενο album του με τίτλο «Prince», έφτασε στο Νο4 του R&B πίνακα του Billboard με τα hits «Why You Wanna Treat Me So Sad?» και «I Wanna Be Your Lover», που πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Το «Dirty Mind» που ακολούθησε, έγινε χρυσό και ένα χρόνο αργότερα και το «Controversy». Την περίοδο εκείνη άνοιγε τις συναυλίες των Rolling Stones.

Εκτός από τα δικά του τραγούδια, επιτυχία έκαναν και καλλιτέχνες για τους οποίους είχε γράψει κομμάτια, όπως οι Bangles, που με το «Manic Monday» έφτασαν στο Νο2 των αμερικανικών charts. Επίσης, ο Prince συμμετείχε στο album της Madonna «Like A Prayer», παίζοντας κιθάρα στο ομώνυμο κομμάτι και τραγούδησε μαζί της το «Love Song».

Σε μία δημοσκόπηση από το BBC τον Απρίλιο του 2010, ο Prince βρέθηκε στην όγδοη θέση, στη λίστα με τους καλύτερους κιθαρίστες των τελευταίων 30 ετών.

Ο τραγουδιστής μπήκε επίσης στη λίστα στο περιοδικό Time το 2010, στους «100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο».

Ο Prince κυκλοφόρησε το τελευταίο του άλμπουμ τον Ιούλιο του 2010, ενώ αρνήθηκε να υπάρχει πρόσβαση στο άλμπουμ μέσω ψηφιακών υπηρεσιών download.

Σε μια συνέντευξη στη Daily Mirror, ο Prince είπε: «Tο Internet είναι τελειωμένο. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να δώσω τη νέα μου μουσική στο iTunes ή οπουδήποτε αλλού. Δεν μου δίνουν προκαταβολή γι’ αυτό, και επιπλέον θυμώνουν που δεν το παίρνουν. Τέλος πάντων, όλα αυτά τα ψηφιακά gadgets με τα computer δεν είναι καλά. Το μόνο που κάνουν είναι να γεμίζουν το κεφάλι σου με αριθμούς κι αυτό δεν σου κάνει καλό».

Δισκογραφία του:

For You (1978)

Prince (1979)

Dirty Mind (1980)

Controversy (1981)

1999 (1982)

Purple Rain (1984)

Around the World in a Day (1985)

Parade (1986)

Sign o’ the Times (1987)

Lovesexy (1988)

Batman (1989)

Graffiti Bridge (1990)

Diamonds and Pearls (1991)

Love Symbol Album (1992)

Come (1994)

The Black Album (1994)

The Gold Experience (1995)

Chaos and Disorder (1996)

Emancipation (1996)

Crystal Ball (1998)

The Vault: Old Friends 4 Sale (1999)

Rave Un2 the Joy Fantastic (1999)

Rave In2 the Joy Fantastic (2001)

The Rainbow Children (2001)

One Nite Alone... (2002)

Xpectation (2003)

C-Note (2003)

N.E.W.S (2003)

Musicology (2004)

The Chocolate Invasion (2004)

The Slaughterhouse (2004)

3121 (2006)

Planet Earth (2007)

Lotusflow3r / MPLSound (2009)

20Ten (2010)

Στην προσωπική του ζωή, υπήρξε εραστής πολλών διασημοτήτων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η Μαντόνα και η Κιμ Μπάσιντζερ, ενώ είχε δύο διαζύγια.

Ο 57χρονος εκκεντρικός τραγουδιστής βρέθηκε νεκρός στο συγκρότημα Πέισλι Παρκ στην Μινεσότα, νωρίς το πρωί της Πέμπτης (21/04).

Στις 15 Απριλίου, ο τραγουδιστής είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με σοβαρά συμπτώματα γρίπης.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω Gallery του Newsbomb

Prince: Ο εκκεντρικός τραγουδιστής με την πολυτάραχη ζωή! (pics+vids)
01
Prince: Ο εκκεντρικός τραγουδιστής με την πολυτάραχη ζωή! (pics+vids)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved