ΚΟΣΜΟΣ

Βατικανό: «Άνοιγμα» του πάπα Φραγκίσκου για το αλάθητο

Βατικανό: «Άνοιγμα» του πάπα Φραγκίσκου για το αλάθητο

Απάντηση σε έκκληση γνωστού ελβετού θεολόγου

Ένα πρώτο σημαντικό «άνοιγμα» πραγματοποίησε ο Φραγκίσκος όσον αφορά το δόγμα του αλάθητου του πάπα σε θέματα που άπτονται της πίστεως, το οποίο και υιοθετήθηκε από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία το 1870.

‘Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο ποντίφικας, απαντώντας σε επιστολή του Ελβετού θεολόγου Χάνς Κούνγκ, τόνισε ότι δεν θέτει κανένα όριο στην συζήτηση σχετικά με το αλάθητο.

Στην επιστολή του προς τον Φραγκίσκο, ο γνωστός προοδευτικός καθολικός θεολόγος ζητούσε από τον αργεντινό ποντίφικα να λάβει υπόψη του «σειρά στοιχείων που του έχει αποστείλει» και «να επιτρέψει την διεξαγωγή μιας ελεύθερης, ανοικτής συζήτησης, χωρίς προκαταλήψεις, σχετικά με όλα τα άλυτα θέματα που συνδέονται με το δόγμα του αλάθητου και έχουν παραμερισθεί».

Στην γραπτή απάντησή του, ο Φραγκίσκος έγραψε στον Κούνγκ, μεταξύ των άλλων, πως εκτιμά την όλη του σκέψη. Από σεβασμό προς τον πάπα, ο 88χρονος Ελβετός θεολόγος δεν θέλησε να αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες της αλληλογραφίας τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αργεντινός ποντίφικας, αμέσως μετά την εκλογή του, τον Μάρτιο του 2013, επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον τίτλο «επίσκοπος της Ρώμης», για να διευκολύνει τον διάλογο με τους Ορθόδοξους και να στείλει ένα διαλλακτικό μήνυμα όσον αφορά τη δυνατότητα να διεξαχθεί μια συζήτηση γύρω από το «αλάθητο».

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων