Νέο δυστύχημα σε ορυχείο της Ουκρανίας

Ένας ανθρακωρύχος σκοτώθηκε και οκτώ τραυματίστηκαν από την πτώση ενός μηχανήματος σε ορυχείο στην Ουκρανία. Λίγες ώρες νωρίτερα έκρηξη σε άλλο ορυχείο της...

Ένας ανθρακωρύχος σκοτώθηκε και οκτώ τραυματίστηκαν από την πτώση ενός μηχανήματος σε ορυχείο στην Ουκρανία. Λίγες ώρες νωρίτερα έκρηξη σε άλλο ορυχείο της χώρας έχασαν τη ζωή τους 16 εργαζόμενοι ενώ άλλοι αγνοούνται.


Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 09:25 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) όταν έπεσε ένα βαρύ μηχάνημα σε ένα φρεάτιο στο ορυχείο Μπαγιάνοβα στην περιοχή Ντόνετσκ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η υπηρεσία Τύπου της περιφερειακής διεύθυνσης των ορυχείων.

Οι υπόλοιποι 600 εργαζόμενοι που βρίσκονταν στο ορυχείο την ώρα του δυστυχήματος βγήκαν από αυτό με ασφάλεια από τις ειδικές εξόδους κινδύνου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η αιτία του πρώτου, πολύνεκρου δυστυχήματος που σημειώθηκε νωρίτερα ήταν η συγκέντρωση μεθανίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax το οποίο επικαλείται περιφερειακό αξιωματούχο. Ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς και ο πρωθυπουργός Μίκολα Αζάροφ σχεδίαζαν να μεταβούν στον τόπο του δυστυχήματος, σύμφωνα με ανακοινωθέντα των γραφείων τους.

Το πρώτο σημερινό δυστύχημα είναι το πιο πολύνεκρο από το 2007, όταν σε ανθρακωρυχείο σε κοντινή περιοχή είχαν σκοτωθεί πάνω από 100 άνθρωποι επίσης από μια έκρηξη μεθανίου.