ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Φλόριντα: Απέτυχαν οι αντάρτες στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών (Vid)

ΗΠΑ-Φλόριντα: Απέτυχαν οι αντάρτες στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών (Vid)

Οι αντάρτες των δύο μεγάλων κομμάτων δεν τα κατάφεραν στη Φλόριντα, όπου ο Μάρκο Ρούμπιο εξασφάλισε το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για να διεκδικήσει την επανεκλογή του στη Γερουσία τον Νοέμβριο, ενώ η Ντέμπι Ουόσερμαν-Σουλτς εξασφάλισε το χρίσμα των Δημοκρατικών για να διεκδικήσει την επανεκλογή της στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Οι κάθε άλλο παρά παραδοσιακές εκστρατείες του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ αλλά και του Μπέρνι Σάντερς, που ξεπέρασε τις προσδοκίες στην ατυχήσασα υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Δημοκρατικών, έδωσαν τροφή σε σενάρια περί του ότι και άλλοι αντάρτες θα μπορούσαν φέτος να σημειώσουν επιτυχίες.

Αυτό πάντως δεν συνέβη στη Φλόριντα.

Ο Ρούμπιο – ο οποίος εγκατέλειψε την κούρσα για την προεδρία μόλις τον Μάρτιο – κέρδισε το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ώστε να είναι υποψήφιος του κόμματος για τη Γερουσία. Είναι το πρώτο εμπόδιο που χρειαζόταν να υπερπηδήσει. Θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Δημοκρατικό Πάτρικ Μέρφι, ο οποίος εξασφάλισε κι αυτός το χρίσμα του κόμματός του.

Η Ουόσερμαν Σουλτς κέρδισε τον Τιμ Κάνοβα, έναν καθηγητή νομικής και επικριτή της Γουόλ Στριτ που ακολουθεί τη γραμμή Σάντερς, και θα είναι υποψήφια για μια έβδομη θητεία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με την εφημερίδα Miami Herald.

Τον Ιούλιο η Ουόσερμαν Σουλτς παραιτήθηκε από την προεδρία της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος (DNC) μετά τη διαρροή χιλιάδων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποκάλυψαν πως μέλη της ευνόησαν τη Χίλαρι Κλίντον έναντι του Σάντερς αντί να τηρήσουν, ως όφειλαν, ουδέτερη στάση. Η υπόθεση είχε δώσει ώθηση στην εκστρατεία του αντιπάλου της.