Χιλιάδες εγκαταλελειμμένα παιδιά στο Παρίσι

Χιλιάδες ανήλικα εγκαταλελειμμένα παιδιά εξαναγκάζονται στην πορνεία και την οργανωμένη ζητιανιά...

Χιλιάδες ανήλικα εγκαταλελειμμένα παιδιά εξαναγκάζονται στην πορνεία και την οργανωμένη ζητιανιά στους δρόμους του Παρισιού. Αυτό είναι το πόρισμα έρευνας που ανακοινώθηκε σήμερα από τον Γάλλο υφυπουργό αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Πιέρ Λελούς.

Η γαλλική κυβέρνηση προτίθεται να συζητήσει με το Βουκουρέστι νέα συμφωνία για την επιστροφή των 3.000 παιδιών στη Ρουμανία.

Ανάλογη συμφωνία είχε επιτευχθεί το 2007 ανάμεσα στην Γαλλία και τη Ρουμανία, όμως το γαλλικό Συνταγματικό Δικαστήριο επέκρινε την προηγούμενη εβδομάδα το νόμο που θα επικύρωνε τη συμφωνία. Ο λόγος ήταν ότι ο συγκεκριμένος νόμος είναι ατελής, αφού δεν προβλέπει ικανοποιητικές εγγυήσεις ως προς τους όρους επιστροφής.

Το θέμα των παράνομων ανήλικων Ρουμάνων βρέθηκε στο κέντρο έντονης πολεμικής μεταξύ Γαλλίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά από την απόφαση του προέδρου Νικολά Σαρκοζί για μαζικές απελάσεις των Ρομά προς τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σχόλια
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή