ΚΟΣΜΟΣ

Στα θύματα του Λονδίνου ο Κάρολος

Στα θύματα του Λονδίνου ο Κάρολος
Ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα επισκέφθηκαν χθες τα προάστια Χάκνεϊ, Κρόιντον και Τότεναμ προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στις...

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα επισκέφθηκαν χθες τα προάστια Χάκνεϊ, Κρόιντον και Τότεναμ προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στις οικογένειες των θυμάτων αλλά και σε όσους έμειναν άστεγοι από τις ταραχές της προηγούμενης εβδομάδας στο Λονδίνο και σε άλλες μεγάλες πόλεις.


"Καλώς ορίσατε στο Τότεναμ", τους είπε ένας κάτοικος που τους υποδέχτηκε σε ένα κέντρο ψυχαγωγίας το οποίο συγκεντρώνει δωρεές για τα θύματα.


Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη μελών της βασιλικής οικογένειας μετά τα επεισόδια που συγκλόνισαν την πρωτεύουσα αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις επί τέσσερις συνεχείς νύχτες.


Η απρόσμενη επίσκεψη του διαδόχου του βρετανικού θρόνου ακολουθεί εκείνην του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ο οποίος πήγε στο ίδιο κέντρο την Τρίτη.


Οι πρώτες συγκρούσεις ξέσπασαν στο Τότεναμ στις 6 Αυγούστου, δύο ημέρες μετά το θάνατο ενός νεαρού άνδρα, του Μαρκ Ντάγκαν, ο οποίος σκοτώθηκε από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας.