ΚΟΣΜΟΣ

Απεργούν την Τετάρτη οι πιλότοι της Lufthansa

Απεργούν την Τετάρτη οι πιλότοι της Lufthansa

Μετά την κατάρρευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη διοίκηση του αερομεταφορέα και το συνδικάτο νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Οι πιλότοι της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa προκήρυξαν απεργία για την Τετάρτη (23/11), όπως ανακοίνωσε σήμερα το συνδικάτο τους Vereinigung Cockpit (VC), κλιμακώνοντας την πίεση εν μέσω της μακρόχρονης διένεξης για τα μισθολογικά τους με τη διεύθυνση του αερομεταφορέα.

Η κινητοποίηση των χειριστών της Λουφτχάνσα θα έχει 24ωρη διάρκεια κι αναμένεται να επηρεάσει τόσο τις πτήσεις εσωτερικού όσο και αυτές του εξωτερικού, σύμφωνα με το συνδικάτο.

Η προκήρυξη της απεργίας ανακοινώθηκε μετά την κατάρρευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη διοίκηση του αερομεταφορέα και το συνδικάτο νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Τα δύο μέρη προσπαθούν να καταλήξουν σε μια νέα συλλογική σύμβαση από το 2012 και το συνδικάτο ζητεί αυξήσεις 3,7% κατά μέσον όρο για την επόμενη πενταετία.

Η Lufthansa αντιπροτείνει αυξήσεις μισθών 2,5%, που το συνδικάτο των χειριστών θεωρεί πως αποτελεί ουσιαστικά πάγωμα των αποδοχών τους.

Σχετικές ειδήσεις