ΚΟΣΜΟΣ

Στο σκοτάδι οι νοτιοδυτικές ΗΠΑ

Στο σκοτάδι οι νοτιοδυτικές ΗΠΑ
Το λάθος ενός συντηρητή φαίνεται να ευθύνεται για το μπλακάουτ που εκδηλώθηκε στα νοτιοδυτικά των ΗΠΑ...

Το λάθος ενός συντηρητή φαίνεται να ευθύνεται για το μπλακάουτ που εκδηλώθηκε στα νοτιοδυτικά των ΗΠΑ και είχε ως αποτέλεσμα 5 εκατ. νοικοκυριά στην Καλιφόρνια, την Αριζόνα αλλά και το Μεξικό να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Όπως έγινε γνωστό δύο μονάδες παραγωγής πυρηνικής ενέργειας τέθηκαν εκτός λειτουργίας, με τους αρμόδιους να τονίζουν πως δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο διαρροής ραδιενέργειας και πως δεν υπάρχει θέμα ασφαλείας που θα έπρεπε να ανησυχεί τους εργαζόμενους στις μονάδες ή τον πληθυσμό.

Όλες οι πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Ντιέγκο ματαιώθηκαν, τα φανάρια τέθηκαν εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα να παραλύσει η κυκλοφορία στην πόλη και η πυροσβεστική απεγκλώβισε περίπου 70 ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί μέσα σε ασανσέρ.

Ωστόσο η αστυνομία στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Καλιφόρνιας, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στο Λος Άντζελες και τα σύνορα του Μεξικού, δεν ανέφερε σοβαρά προβλήματα και τα νοσοκομεία συνέχισαν να λειτουργούν χρησιμοποιώντας γεννήτριες.


Σημειώνεται ότι στην περιοχή επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες ενδεχομένως να ευθύνονται και για άλλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Οι αρμόδιες υπηρεσίες δηλώνουν πως σταδιακά προχωρούν στην αποκατάσταση της βλάβης αλλά προειδοποιούν πως το πρόβλημα πιθανόν να αποκατασταθεί αργότερα σήμερα.