ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Δεν υπάρχουν αποδείξεις για «κατασκευασμένη» επίθεση με χημικά στη Συρία

ΗΠΑ: Δεν υπάρχουν αποδείξεις για «κατασκευασμένη» επίθεση με χημικά στη Συρία

Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να στηρίζουν τους ισχυρισμούς της Μόσχας ότι η επίθεση της περασμένης εβδομάδας με χημικά όπλα στην Συρία ήταν κατασκευασμένη, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

«Ο απόλυτος όγκος των δεδομένων που έχουμε συλλέξει με όλους τους διαφορετικούς τρόπους είναι απλά τόσο τεράστιος που πραγματικά είναι αδύνατον να τον κατασκευάσει οποιαδήποτε υπηρεσία πληροφοριών σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

«Η στρατιωτική μας πολιτική παραμένει η ίδια»

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζιμ Μάτις, δήλωσε πως η στρατιωτική πολιτική των ΗΠΑ στη Συρία δεν έχει αλλάξει, ενώ το επίκεντρό της παραμένει η συντριβή του Ισλαμικού Κράτους, ακόμα και μετά την εκτόξευση 59 πυραύλων πλεύσης από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις την προηγούμενη εβδομάδα εναντίον ενός αεροδρομίου των συριακών δυνάμεων.

«Ο στόχος τώρα στη Συρία και η στρατιωτική εκστρατεία επικεντρώνεται στην διάλυση και στην συντριβή του ΙΚ στην Συρία», τόνισε ο Μάτις σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Πεντάγωνο.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συριακή κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την επίθεση με χημικά όπλα, αλλά και πως η Δαμασκός έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα αρκετές φορές στο παρελθόν.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις