ΚΟΣΜΟΣ

Μόνο αυτοί θα επιβιώσουν όταν έρθει το τέλος του κόσμου - Δείτε γιατί

Μόνο αυτοί θα επιβιώσουν όταν έρθει το τέλος του κόσμου - Δείτε γιατί

Ονομάζονται survivalists (ουδεμία σχέση έχουν με το ριάλιτι επιβίωσης... Survivor) και όταν έρθει η Αποκάλυψη, θα είναι οι μόνοι που θα καταφέρουν να βγουν σώοι!

Ένας μεγάλος σεισμός, μία ενδεχόμενη πυρηνική καταστροφή, ένας αστεροειδής... καμία από αυτές τις απειλές δεν τρομάζει τους survivalists, οι οποίοι προετοιμάζονται εδώ και καιρό με κάθε τρόπο, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε όλες τις προκλήσεις της φύσης και του ανθρώπου.

Φυσικά, οι περισσότεροι survivalists είναι εκατομμυριούχοι ή μεγαλοστελέχη εταιρειών, γιατροί, διευθυντές, αλλά και κοινοί θνητοί που κατέχουν το παιχνίδι της επιβίωσης. Εξασκούνται σε πολεμικές τέχνες και μαθαίνουν πώς να βρίσκουν τροφή σε αφιλόξενα περιβάλλοντα.

Το μοναδικό εφόδιό τους είναι ένα σακίδιο με τα απαραίτητα εργαλεία.

Ο 33χρονος Στιβ Χόφμαν, συν-ιδρυτής της Reddit, έκανε επέμβαση με λέιζερ στα μάτια γιατί σε περίπτωση καταστροφής θέλει, όπως λέει, να αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσής του χωρίς να φορά γυαλιά ή φακούς επαφής.
Στο σπίτι του έχει μοτοσικλέτες, όπλα, πυρομαχικά, αποθηκευμένα τρόφιμα. «Είμαι προετοιμασμένος για ό,τι μπορεί να επέλθει», εξηγεί.

Επίσης, πρώην κορυφαίο στέλεχος του Facebook έχει αγοράσει μερικά στρέμματα δάσους σε ένα νησί στον Βόρειο Ειρηνικό, όπου εγκατέστησε γεννήτριες, ηλιακά πάνελ, και πολλά πυρομαχικά.

Ένας άλλος, επικεφαλής μεγάλου επενδυτικού ταμείου, διαθέτει ένα ελικόπτερο με γεμάτο ντεπόζιτο έτοιμο να απογειωθεί, ενώ έχει φτιάξει και ένα καταφύγιο εξοπλισμένο με σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα.

Λέει, μάλιστα ότι πολλοί φίλοι του έχουν κάνει το ίδιο. Πολλοί αρέσκονται στο να αγοράζουν σπίτια σε διάφορα σημεία του κόσμου σε περίπτωση, όπως λένε, πυρηνικής καταστροφής.