ΚΟΣΜΟΣ

Βομβιστική επίθεση κατά βουλευτή στην Ουκρανία: Ένας νεκρός (pics)

Βομβιστική επίθεση κατά βουλευτή στην Ουκρανία: Ένας νεκρός (pics)

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν το βράδυ της Τετάρτης (25/10/2017) στο Κίεβο της Ουκρανίας, όταν σημειώθηκε βομβιστική επίθεση κατά αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαινε ο βουλευτής, Ιχόρ Μόσιτσουκ.

Σύμφωνα με επείγον τηλεγράφημα που εξέδωσε το πρακτορείο Reuters, μεταξύ των τραυματιών είναι ο βουλευτής, αλλά και ο πολιτικός αναλυτής, Βιτάλι Μπάλα.

«Συνολικά τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της έκρηξης. Δυστυχώς, ένας από αυτούς δεν μπορούσε να διασωθεί. Πέθανε καθ' οδόν προς το νοσοκομείο, υποκύπτοντας στα τραύματά του. Ο άνδρας είναι περίπου 30 ετών και η ταυτότητά του επιβεβαιώνεται», έγραψε ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, Ζόριαν Σκίριακ, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Η βρετανική εφημερίδα Express αναφέρει ότι το θύμα ήταν κάτα πάσα πιθανότητα άνδρας της προωπικής φρουράς του Ουκρανού βουλευτή.

Η περιοχή, όπου σημειώθηκε η έκρηξη αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση.

Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τον τόπο της έκρηξης, τις οποίες μπορείτε να δείτε πιο πάνω στη photo gallery του Newsbomb.gr

Με πληροφορίες από Reuters, Russia Today, Express