ΚΟΣΜΟΣ

Λονδρέζικη λέσχη Κυρίων υποδέχεται την πρώτη γυναίκα στους κόλπους της

Λονδρέζικη λέσχη Κυρίων υποδέχεται την πρώτη γυναίκα στους κόλπους της

Εξέχουσα λέσχη λονδρέζων τζέντλεμεν αποφάσισε να δεχτεί μια γυναίκα στους κόλπους της επιτρέποντας έτσι σε έναν άνδρα που πρόσφατα άλλαξε φύλο να παραμείνει μέλος της, ανακοίνωσε ένα από τα μέλη της στην εφημερίδα Daily Telegraph.

Η επιτροπή της διοίκησης του παραδοσιακού Savile Club αποφάσισε ότι ο 30χρονος άνδρας, παντρεμένος και πατέρας δύο μικρών παιδιών, μπορεί να μείνει μέλος της λέσχης μετά τη διαδικασία μεταμόρφωσής του σε γυναίκα, δήλωσε στην εφημερίδα ο Τζέρι Χέις, πρώην βουλευτής και μέλος της λέσχης. «Δεν γίνεται μέλος της λέσχης ως γυναίκα, είχε γίνει μέλος ως άνδρας και θα ήταν άδικο αυτός ο τρομερά συμπαθής άνθρωπος να εκδιωχθεί μόνο και μόνο γιατί έγινε γυναίκα», σχολίασε ο Χέις.

Η λέσχη πάντως δεν προτίθεται να αλλάξει το καταστατικό της και να επιτρέψει την είσοδο γυναικών στο Savile Club.«Δεν δημιουργεί κανένα προηγούμενο... καθώς ο άνθρωπος αυτός εντάχθηκε στη λέσχη όταν ήταν άνδρας», υπογράμμισε δηλώνοντας ότι η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα στην λέσχη. Το Savile Club ιδρύθηκε το 1868 στην αριστοκρατική συνοικία Μέιφερ από μια πλειάδα καλλιτεχνών της εποχής εκείνης, ανάμεσά τους οι συγγραφείς Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, Χέρμπερτ Τζορτζ Γουέλς, 'Ιβλιν Ουό. Σήμερα στα μέλη του περιλαμβάνεται ο συγγραφέας Τζον Λε Καρέ.

Σχετικές ειδήσεις