ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτη προσγείωση στο ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο πρόεδρος της Αργεντινής

Έκτακτη προσγείωση στο ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο πρόεδρος της Αργεντινής

«Καρδιοχτύπησε» ο πρόεδρος της Αργεντινής, καθώς το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε με την οικογένειά του, έκανε έκτακτη προσγείωση λόγω θυελλωδών ανέμων

Το ελικόπτερο, που μετέφερε τον Μαουρίτσιο Μάκρι στην πόλη Τσαπαντμαλάλ, όπου σχεδίαζε να περάσει το τριήμερο, προσγειώθηκε σε ιδιωτική περιοχή, στη βορειοανατολική Αργεντινή.

Ο Μάκρι, η σύζυγός του και η 6χρονη κόρη τους είχαν φτάσει με το προεδρικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Μαρ ντελ Πλάτα, απ' όπου επιβιβάστηκαν στο ελικόπτερο για να κάνουν το μικρό ταξίδι μέχρι τον τελικό τους προορισμό. Οι πολύ ισχυροί άνεμοι ανάγκασαν τον πιλότο να διακόψει την πτήση και να κάνει έκτακτη προσγείωση, στην οποία δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα.

Τελικά η οικογένεια Μάκρι έφτασε στον προορισμό της οδικώς, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Έρευνες για το χαμένο υποβρύχιο

Ο πρόεδρος θα συνεχίσει από το Τσαπαντμαλάλ να παρακολουθεί τις έρευνες για το υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού με 44 μέλη πληρώματος, η επαφή με το οποίο χάθηκε την Τετάρτη ενώ ταξίδευε στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Ο υπουργός Άμυνας ‘Οσκαρ Αγκουάντ επέστρεψε από τον Καναδά και μετέβη στη Μαρ ντε Πλάτα για να ηγηθεί των επιχειρήσεων έρευνας που πραγματοποιούνται δια θαλάσσης και αέρος.

Σχετικές ειδήσεις