ΚΟΣΜΟΣ

Βία χωρίς τέλος στο Αφγανιστάν: Επίθεση καμικάζι σε κηδεία - 15 νεκροί

Βία χωρίς τέλος στο Αφγανιστάν: Επίθεση καμικάζι σε κηδεία - 15 νεκροί

Βομβιστική επίθεση καμικάζι άφησε πίσω της τουλάχιστον 15 νεκρούς και 14 τραυματίες, στο ανατολικό Αφγανιστάν.

«Ο καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά στη διάρκεια της τελετής της κηδείας ενός πρώην κυβερνήτη της περιφέρειας Χάσκα Μίνα, που απεβίωσε πρόσφατα από φυσικά αίτια», δήλωσε εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Νανγκαρχάρ.

«Όλα τα θύματα είναι άμαχοι», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Αταουλάχ Χογκιάνι. Η επίθεση σημειώθηκε σήμερα Κυριακή (31/12) γύρω στις 13:30 (τοπική ώρα, 12:00 ώρα Ελλάδας).

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση. Την περασμένη Πέμπτη, τουλάχιστον 41 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί και περισσότεροι από 80 τραυματισθεί από επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό πολιτιστικό κέντρο στην πρωτεύουσα Καμπούλ. Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτή.

Η Νανγκαρχάρ, στο ανατολικό Αφγανιστάν, συνορεύει με το Πακιστάν και αποτελεί προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, που έφθασε στο Αφγανιστάν το 2015 και πολλαπλασιάζει τις επιθέσεις στη χώρα, ενώ οι Ταλιμπάν, που εξακολουθούν να ευθύνονται για τον μεγαλύτερο αριθμό των θυμάτων, έχουν αυξήσει τις επιθέσεις τους εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις