ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Φονική επίθεση βομβιστή - καμικάζι στη Βαγδάτη

Ιράκ: Φονική επίθεση βομβιστή - καμικάζι στη Βαγδάτη

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια επίθεση που διέπραξε βομβιστής-καμικάζι, με στόχο ένα σημείο ελέγχου των υπηρεσιών ασφαλείας, στο βόρειο τμήμα της Βαγδάτης, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στην ιρακινή αστυνομία.

«Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν», δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί ενώ σε ένα πρώτο απολογισμό που είχε δώσει νωρίτερα ο ίδιος αξιωματικός έκανε λόγο για τρεις νεκρούς και 11 τραυματίες.

Η στρατιωτική διοίκηση της Βαγδάτης επιβεβαίωσε ότι μια επίθεση βομβιστή-καμικάζι στοχοθέτησε ένα σημείο ελέγχου κοντά στην πλατεία Άντεν, στο βόρειο τμήμα της ιρακινής πρωτεύουσας και έκανε λόγο για αστυνομικούς και πολίτες τραυματίες.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Τον Δεκέμβριο, η κυβέρνηση του Ιράκ ανακοίνωσε το «τέλος του πολέμου» εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), η οποία εκδιώχθηκε από την περιοχή της Βαγδάτης αλλά και το σύνολο των αστικών και κατοικημένων περιοχών που κατείχε στην ιρακινή επικράτεια.

Πυρήνες τζιχαντιστών παραμένουν πάντως ενεργοί, ιδίως στο βόρειο τμήμα της ιρακινής πρωτεύουσας. Το ΙΚ έχει διαπράξει αναρίθμητες αιματηρές επιθέσεις στη Βαγδάτη και στην υπόλοιπη χώρα.

Σχετικές ειδήσεις