ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στην Ιαπωνία: Κρατούσε το διανοητικά άρρωστο γιο του σε κλουβί για 20 χρόνια!

Φρίκη στην Ιαπωνία: Κρατούσε το διανοητικά άρρωστο γιο του σε κλουβί για 20 χρόνια!

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη μια υπόθεση πρωτοφανούς κακοποίησης ενός διανοητικά άρρωστου άνδρα από τον ίδιο του τον πατέρα.

Ο 73χρονος Γιοσιτάνε Γιαμασάκι φέρεται να κρατούσε περιορισμένο μέσα σε ένα μικρό κλουβί το διανοητικά άρρωστο γιο του για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Γιοσιτάνε Γιαμασάκι ως ύποπτο για τον εγκλεισμό του γιου του, ο οποίος σήμερα είναι 42 ετών, στο σπίτι τους στην πόλη Σάντα της περιφέρειας Χιόγκο, δήλωσε στο AFP ένας αστυνομικός.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, ο γιος του ήταν υποχρεωμένος να ζει μέσα σε ένα ξύλινο κλουβί ύψους ενός μέτρου και μήκους 1,8, σε ένα προκατασκευασμένο σπιτάκι δίπλα στην κυρίως κατοικία.

Ο ύποπτος φέρεται ότι ομολόγησε την ενοχή του.

«Υποχρέωσα το γιο μου να ζει μέσα σε ένα κλουβί για περισσότερα από 20 χρόνια επειδή έχει διανοητικά προβλήματα και ήταν άτακτος», ανέφερε ο πατέρας σε τοπικούς αξιωματούχους, σύμφωνα με το δημόσιο δίκτυο NHK.

Ο πατέρας υποστήριξε επίσης ότι τάιζε το γιο του και του επέτρεπε να κάνει μπάνιο κάθε δεύτερη μέρα. Ο γιος, που δεν κατονομάστηκε, μεταφέρθηκε σε νοσηλευτικό ίδρυμα σε σταθερή κατάσταση αλλά υποφέρει από κύφωση, μετέδωσε το ΝΗΚ.