ΚΟΣΜΟΣ

Αιματοβαμμένο Πάσχα στη Γερμανία: Αυτός είναι ο οδηγός που σκόρπισε το θάνατο στο Μύνστερ (vids)

Αιματοβαμμένο Πάσχα στη Γερμανία: Αυτός είναι ο οδηγός που σκόρπισε το θάνατο στο Μύνστερ (vids)

Άτομο με ψυχολογικά προβλήματα ήταν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 48χρονος πουσκόρπισε τον πανικό στο Μύνστερ της Γερμανίας, σκοτώνοντας 2 ανθρώπους και τραυματίζοντας περίπου 20, πριν αυτοκτονήσει.

Δύο άνθρωποι, μια γυναίκα 51 ετών και ένας άνδρας 65, σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν το Μεγάλο Σάββατο, όταν ένας 48χρονος, Γερμανός πολίτης, έριξε ημιφορτηγό πάνω στο πλήθος που ήταν καθισμένο στο εξωτερικό εστιατορίου στο πολυσύχναστο, τουριστικό, εμπορικό κέντρο του Μύνστερ.

Ο δράστης σταμάτησε το αυτοκίνητό του αμέσως μετά και αυτοκτόνησε μέσα σε αυτό με πυροβόλο όπλο, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Πηγή βίντεο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όπως μετέδωσαν τοπικά Μέσα, στόχος ήταν οι δεκάδες θαμώνες του εστιατορίου - καφέ που βρίσκεται στην περιοχή «Kiepenkerl» στο ιστορικό κέντρο του Μύνστερ και λόγω της καλοκαιρίας, κάθονταν στον εξωτερικό χώρο του ομώνυμου εστιατορίου. Τα δύο θύματα μάλιστα ήταν εργαζόμενοι στο καφέ.

Kiepenkerl

Αστυνομικοί έσπευσαν άμεσα στο σημείο, αποκλείοντας το και ζητώντας από τους κατοίκους να αποφεύγουν την περιοχή.

Ωστόσο, από τα πρώτα στοιχεία, δεν φαίνεται να πρόκειται για συμβάν που σχετίζεται με ισλαμιστική τρομοκρατία.

minster

Βρέθηκε καλάσνικοφ στο σπίτι του

Η Αστυνομία έκανε έρευνα στο σπίτι του 48χρονου, όπου βρήκε ένα τουφέκι εφόδου ΑΚ-47 (καλάσνικοφ), σύμφωνα με την Bild.

Παράλληλα, στις 29 Μαρτίου ο δράστης είχε αποχαιρετίσει τους φίλους του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, υπονοώντας ότι σκόπευε να αυτοκτονήσει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις για ισλαμιστική τρομοκρατία»

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις για ισλαμιστική τρομοκρατία», επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Χέρμπερτ Ρόιλ, αναφερόμενος στην επίθεση.

Ο κ. Ρόιλ ανακοίνωσε ακόμα ότι ο δράστης, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε και πέθανε στο σημείο του συμβάντος, ήταν κάτοχος γερμανικού διαβατηρίου.

Σύμφωνα δε με την εφημερίδα «Bild», επρόκειτο για τον 48χρονο Γενς Ρ. από το Ζάουερλαντ. Η Sueddeutsche Zeitung είχε αναφέρει νωρίτερα ότι επρόκειτο για άτομο με ψυχολογικά προβλήματα, ενώ το δεύτερο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ZDF μετέδωσε ότι πρόσφατα είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, αλλά και ότι διατηρούσε επαφές με την ακροδεξιά σκηνή.

Οι πρώτες φωτογραφίες από το σημείο, κατέγραψαν σκηνές χάους, με σκόρπιες καρέκλες πεσμένες στον πεζόδρομο.

Συντετριμμένη η Μέρκελ

Βαθύτατα συντετριμμένη δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ για τα γεγονότα στο Μύνστερ και διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την διαλεύκανση της ενέργειας αυτής, αλλά και για την στήριξη των θυμάτων και των οικογενειών τους.

Η καγκελάριος ευχαρίστησε όλες τις υπηρεσίες που εργάζονται από την πρώτη στιγμή στο Μύνστερ και επισήμανε ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, τον Αντικαγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ.

Σχετικές ειδήσεις