ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η Μέγκαν Μαρκλ πρέπει να υποκλίνεται κάθε φορά που βλέπει την Κέιτ Μίντλετον;

Γιατί η Μέγκαν Μαρκλ πρέπει να υποκλίνεται κάθε φορά που βλέπει την Κέιτ Μίντλετον;

Τι και αν έχουν παντρευτεί και οι δύο πρίγκιπες; Τι και αν κατέχουν και οι δύο τους τον τίτλο της δούκισσας; Τι και αν στο κάτω – κάτω είναι και οι δύο 36 ετών;

Η Μέγκαν Μαρκλ είναι υποχρεωμένη να υποκλίνεται κάθε φορά που βλέπει μπροστά της την Κέιτ Μίντλετον.

Και γι΄ αυτό… φταίει το βασιλικό πρωτόκολλο!

Ένα πρωτόκολλο που πρέπει να μάθει… νεράκι, όπως ακριβώς και τους ρόλους της, αν θέλει να συνεχίσει να αποτελεί μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Αυτό άλλωστε, το γνώριζε καλύτερα από όλους η βασίλισσα Ελισάβετ, αναθέτοντας στην έμπιστη βοηθό της, Σαμάνθα Κοέν, να προετοιμάσει επί έξι μήνες τη σύζυγο του πρίγκιπα Χάρι, ώστε να γίνει ένα «αποτελεσματικό» μέλος της βασιλικής οικογένειας, όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο βρετανικός Τύπος.

Μετά τον παραμυθένιο γάμο της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι στις 19 Μαΐου, η βασίλισσα Ελισάβετ απένειμε στο λαμπερό ζευγάρι τον τίτλο του «δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ» στο λαμπερό ζευγάρι, όπως είχε κάνει άλλωστε και στο γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον το 2011, όταν έλαβαν τον τίτλο «δούκας και δούκισσα του Κέιμπριτζ».

Παρ΄ όλα αυτά, η 36χρονη Μέγκαν θα πρέπει να υποκλίνεται όταν εμφανίζεται μπροστά στη συνομήλικη συννυφάδα της, Κέιτ Μίντλετον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από το γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι, η Μέγκαν Μαρκλ όφειλε να υποκλίνεται μπροστά σε όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, τώρα όμως που εισήλθε σε αυτήν, σύμφωνα πάντα με το πρωτόκολλο, θα πρέπει να υποκλίνεται στους γαλαζοαίματους που είναι ανώτεροι από εκείνη.

Και η Κέιτ Μίντλετον ως σύζυγος του δεύτερου στη διαδοχή του θρόνου και μελλοντικού βασιλιά της χώρας, θεωρείται ιεραρχικά ανώτερη από την Μέγκαν…

Η δούκισσα του Σάσεξ είναι βλέπετε σύζυγος του έκτου στη διαδοχή του θρόνου και δεν θα γίνει ποτέ «βασίλισσα», ή μάλλον, ορθότερα, «βασίλισσα σύντροφος» (Queen Consort), όπως είναι ο τίτλος της συζύγου ενός Βρετανού βασιλιά, η οποία ωστόσο δεν μοιράζεται μαζί του τη στρατιωτική και την πολιτική του δύναμη, παρά μόνο όλα τα υπόλοιπα!

Τον τίτλο «βασίλισσα σύντροφος» θα λάβει και η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς όταν ο πρίγκιπα Κάρολος στεφθεί βασιλιάς, καθώς ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης παντρεύτηκαν το 2005. Κανονικά η Καμίλα πρέπει να λάβει τον τίτλο «πριγκίπισσα σύντροφος» (Princess Consort) όταν ο Κάρολος διαδεχθεί στο θρόνο τη βασίλισσα Ελισάβετ, ωστόσο σύμφωνα με το βρετανικό Τύπο, ο Κάρολος αναμένεται να απονείμει στη σύζυγό του τον τίτλο της «βασίλισσας συντρόφου».

Σχετικές ειδήσεις