ΚΟΣΜΟΣ

«Μετά τον Παπανδρέου έρχεται ο Μπερλουσκόνι!»

«Μετά τον Παπανδρέου έρχεται ο Μπερλουσκόνι!»

Τα βέλη τους εναντίον του ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχουν αρχίσει να στρέφουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης που τον παρομοιάζουν ως τον νέο Γιώργο Παπανδρέου!

«Το ευρωπαϊκό δράμα συνεχίζεται στα...Ιταλικά» λέει η γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung» ενώ στο κείμενο αναφέρει ότι έρχεται η σειρά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι μετά την κυβερνητική κρίση στην Ιταλία και τα μέτρα που καλείται να πάρει ο ιταλός πρωθυπουργός.

«Μετά το τελεσίγραφο στον Παπανδρέου η Ευρώπη θέτει υπό επιτήρηση τον Μπερλουσκόνι» αναφέρει και η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

Πρώτο θέμα για άλλη μία μέρα είναι στον ξένο Τύπο οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα ενώ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης απόψε στη Βουλή.

«Ο έλληνας πρωθυπουργός καλείται για άλλη μια φορά να παραιτηθεί» είναι ο τίτλος του BBC, το οποίο αναφέρεται στην «δραματική» έκκληση, όπως την χαρακτηρίζει, του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, για παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου και για σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης.

«Η ελληνική τραγωδία φέρνει μνήμες Αργεντινής» γράφει το CΝΝ και σημειώνει ότι «αυτό που βλέπουμε δεν είναι η Ελλάδα του 2011, αλλά η Αργεντινή του 2001».

Το γερμανικό Spiegel, με τίτλο «Λευκή σημαία από την Αθήνα», αναφέρεται στην απόφαση της κυβέρνησης να ματαιώσει το δημοψήφισμα και χαρακτηρίζει «φαρσοκωμωδία» την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

«Οι Έλληνες είναι..ελαφάκι μπροστά στην Μέρκελ» είναι, για άλλη μία φορά, ο ειρωνικός τίτλος της γερμανικής «Bild».

«Δεν προχωρεί σε δημοψήφισμα η Ελλάδα - Ο Γιώργος Παπανδρέου εκδήλωσε την προθυμία του να παραιτηθεί » σημειώνει η «Frankfurter Allgemeine».

«Ο Παπανδρέου, αβέβαιος για το μέλλον, σκοτώνει το δημοψήφισμα» αναφέρει η «Wall Street Journal».

Η ισπανική εφημερίδα «El Pais», τονίζει ότι «ο Παπανδρέου βάζει φρένο στο δημοψήφισμα» και περιμένει την αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία ζητάει «το κεφάλι του» και άμεση διεξαγωγή εκλογών.

«Μετά το σεισμό που προκάλεσε στην ήδη άσχημη οικονομική κατάσταση της Ευρώπης , ο Έλληνας πρωθυπουργός κάνει πίσω» σημειώνει η ιταλική «Corriere della Sera».