ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στην Ιταλία με τα παιδικά εμβόλια! Γνωστός παίκτης βόλεϊ στο επίκεντρο «επιθέσεων» (pic)

Σάλος στην Ιταλία με τα παιδικά εμβόλια! Γνωστός παίκτης βόλεϊ στο επίκεντρο «επιθέσεων» (pic)

Μεγάλη αντιπαράθεση για τον εμβολιασμό των μικρών παιδιών έχει ξεσπάσει στην Ιταλία.

Ο παίκτης της Modena Volley και της εθνικής Ιταλίας βόλεϊ Ιβάν Ζάιτσεφ, αποφάσισε να αναρτήσει στο Facebook φωτογραφία με την κόρη του που μόλις εμβολιάσθηκε κατά της μηνιγγίτιδας.

«Κάναμε και το εμβόλιο για τον μηνιγγιτιδόκοκκο, μπράβο στο κορίτσι μου, πάντα χαμογελαστό», έγραψε ο Ιταλός παίκτης, κάτω από τη φωτογραφία.

Η ανάρτηση προκάλεσε τεράστιο αριθμό θετικών, αλλά και αρνητικών αντιδράσεων, λόγω του ότι στην Ιταλία βρίσκεται σε εξέλιξη αντιπαράθεση ανάμεσα στους γιατρούς που στηρίζουν τη χρησιμότητα των εμβολίων και μιας «κίνησης» που την αμφισβητεί.

«Εκτός από παίκτης, είμαι πατέρας που αποφασίζει για τα παιδιά του και ένας άνθρωπος που πρέπει να εκφράζεται ελεύθερα», απάντησε ο Ιταλός βολεϊμπολίστας. H σύζυγός του, στο δικό της προφίλ, αντέγραψε μέρος των προπηλακισμών που δέχθηκε ο άνδρας της και από κάτω σχολίασε: «και όμως, η καρδιά είναι ίδια σ΄ όλους τους ανθρώπους».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στην Ιταλία, για την εγγραφή των παιδιών στο Δημοτικό σχολείο απαιτείται υπεύθυνη δήλωση των γονέων ότι τα παιδιά έχουν υποβληθεί ή θα υποβληθούν στα συνολικά 10 υποχρεωτικά εμβόλια που προβλέπονται από την εθνική νομοθεσία.