ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Νεκρός ο δράστης της πειρατείας

Τουρκία: Νεκρός ο δράστης της πειρατείας

Νεκρός από πυρά των τουρκικών δυνάμεων έπεσε ο δράστης της πειρατείας στο οχηματαγωγό πλοίο, με 24 επιβάτες, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Χουσεΐν Αβνί Μουτλού.

«Λίγο μετά την έναρξη της επιχείρησης (των δυνάμεων ασφαλείας) ο πειρατής σκοτώθηκε», ανέφερε ο κυβερνήτης σε τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

Είπε επίσης ότι τα μέλη του πληρώματος και οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ η ταυτότητα του δράστη, ο οποίος μετέφερε εκρηκτικά, δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή. Πληροφορίες πάντως έκαναν λόγο για πέντε ένοπλους κούρδους αντάρτες.

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν έφοδο στο επιβατηγό οχηματαγωγό όπου σημειώθηκε πειρατεία χθες βράδυ ανοιχτά της Κωνσταντινούπολης. Ο δράστης της πειρατείας σκοτώθηκε, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής σύμφωνα με τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε 12 ώρες μετά την πειρατεία. Ο τούρκος υπουργός Μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε κάνει λόγο νωρίτερα για "τέσσερις με πέντε" δράστες της πειρατείας, πιθανώς κούρδους αντάρτες, που κρατούσαν ομήρους τους 24 επιβάτες του πλοίου στη θάλασσα του Μαρμαρά στη βορειοδυτική Τουρκία.