ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Ελπίζω να συνεργαστώ με τους Δημοκρατικούς (vid)

Τραμπ: Ελπίζω να συνεργαστώ με τους Δημοκρατικούς (vid)

Την ελπίδα πως θα συνεργαστεί με τους Δημοκρατικούς, εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ, διαμηνύοντας πως θα συνεχίσει να πιέζει για την ανέγερση ενός τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, τονίζοντας ότι «το χρειαζόμαστε».

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου από τον Λευκό Οίκο αναφορικά με το αποτέλεσμα των εκλογών, ο Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε ότι δεν αποκλείει μια «παράλυση» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με αφορμή τη χρηματοδότηση αυτού του τείχους. Μάλιστα, προειδοποίησε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα επιρρίψει την ευθύνη στους Δημοκρατικούς.

Επίσης, είπε ότι ελπίζει να συνεργαστεί με τους Δημοκρατικούς στους τομείς όπως τις υποδομές, τις τιμές των φαρμάκων, στο εμπόριο και την οικονομία.

Όπως επισήμανε, έχει πολλά κοινά με τους Δημοκρατικούς στο κλάδο των υποδομών και πως οι δύο πλευρές επιθυμούν να εργαστούν για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

«Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε τον επόμενο χρόνο για να συνεχίσουμε να φέρουμε αποτελέσματα στον Αμερικανικό λαό», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ειρωνεύτηκε τους Ρεπουμπλικάνους που απέφυγαν να διεξάγουν προεκλογική εκστρατεία μαζί του και οι οποίοι δεν εκλέχθηκαν, αναφερόμενος κατ’ όνομα στους υποψηφίους.

Όσον αφορά την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι θα μπορούσε να την τερματίσει ανά πάσα στιγμή.

«Πρέπει να τελειώσει, επειδή είναι πολύ κακή για τη χώρα μας», είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος. «Θα μπορούσα να την τερματίσω όποτε ήθελα, αλλά δεν το έκανα», είπε σε ερώτηση αν θα απολύσει τον Μιούλερ.

«Δεν υπάρχει καμία συνέργεια» επέμεινε. «Ξοδεύουν πολλά χρήματα. Αλλά θα το αφήσω. Θα μπορούσα να την τερματίσω τώρα», τόνισε, δηλώνοντας ότι «δεν ανησυχεί» για την έρευνα αυτή. «Είναι μια φάρσα» τόνισε, επαναλαμβάνοντας το χαρακτηρισμό του περί «κυνήγι μαγισσών».

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Τραμπ αρνήθηκε να δώσει απάντηση για το μέλλον του υπουργού Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς και του υφυπουργού Ροντ Ρόζεσταϊν.

Παράλληλα εξήρε την δουλειά του υπουργού Εσωτερικών Ράιαν Ζίνκι.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς συμφώνησε να είναι ξανά υποψήφιος μαζί του στις προεδρικές εκλογές του 2020.

«Μάικ, θα είσαι ο συνυποψήφιός μου για την αντιπροεδρία;» τον ρώτησε ενώπιον των δημοσιογράφων. «Η απάντηση είναι ναι», συνέχισε. «Αυτό ήταν απρόσμενο αλλά αισθάνομαι πολύ ωραία», είπε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προανήγγειλε επίσης ότι θα υπάρξουν αλλαγές στις κορυφαίες θέσεις της κυβέρνησής του, όμως «τίποτα το μνημειώδες», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ δήλωσε «πολύ, πολύ ικανοποιημένος» με το επιτελείο του, στο μεγαλύτερο μέρος του.