ΚΟΣΜΟΣ

Μπερλουσκόνι: «Ανωμαλία της Δημοκρατίας» η κυβέρνηση Μόντι

Μπερλουσκόνι: «Ανωμαλία της Δημοκρατίας» η κυβέρνηση Μόντι

Επίθεση εξαπέλυσε ο παραιτηθείς πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στη νέα κυβέρνηση που σχημάτισε ο Μάριο Μόντι.

Ο Μπερλουσκόνι, μιλώντας σε γερουσιαστές της κεντροδεξιάς, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση Μόντι είναι μια ανωμαλία της Δημοκρατίας» και για το λόγο αυτό «θα εργασθεί μόνον για το διάστημα που μας χρειάζεται για να βγούμε από την οικονομική κρίση και στη συνέχεια, θα παραιτηθεί».

Σύμφωνα με Ιταλούς αναλυτές, με τον τρόπο αυτό ο Μπερλουσκόνι προσπαθεί να δείξει ότι δεν τέθηκε στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων και είναι έτοιμος να επανέλθει στο προσκήνιο. «Νομίζατε ότι θα καθόμουνα σπίτι για να γράψω τα απομνημονεύματά μου. Κι όμως, κάνατε λάθος» τόνισε ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός, συνομιλώντας με δημοσιογράφους.

Επίσης, ο «Καβαλιέρε» τόνισε ότι η υπερψήφιση του κάθε μέτρου θα εξαρτάται από το ακριβές περιεχόμενό του και θα αποφασίζεται, από το μπερλουσκονικό κόμμα «Λαό της Ελευθερίας», ανάλογα με τις βασικές, κατευθυντήριες γραμμές, που θα εκφράζονται από τους υπουργούς.

Τέλος, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποκάλυψε, όπως τονίζει το πρακτορείο Adn Kronos, ότι είχε προτείνει στον Μάριο Μόντι να αναλάβει πρωθυπουργός της κεντροδεξιάς συμμαχίας, αλλά εκείνος αρνήθηκε.