Η Ευρώπη στο «πόδι» κατά της σεξιστικής και σεξουαλικής βίας (pics)

Newsroom Newsroom

Η Ευρώπη στο «πόδι» κατά της σεξιστικής και σεξουαλικής βίας (pics)

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, σύμφωνα με τις οργανώτριες, κατέκλυσαν τους δρόμους της Γαλλίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα μιας συλλογικότητας πολιτών που στόχευε σε μια «φεμινιστική παλίρροια» κατά της «σεξιστικής και σεξουαλικής βίας», μια πρωτοβουλία που ακολούθησαν πολίτες και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, ένα χρόνο μετά το κίνημα #MeToo.

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε περίπου 50 πόλεις της Γαλλίας, μεταξύ αυτών στο Παρίσι, όπου η πορεία κατευθύνθηκε στα ανατολικά της πρωτεύουσας, μακριά από τις ταραχές που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων».

Σύμφωνα με την οργανώτρια των κινητοποιήσεων Καρολίν ντι Χαάς, 50.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Γαλλίας, οι 30.000 εξ αυτών στο Παρίσι.

Από την πλευρά τους, οι Αρχές έκαναν λόγο για 12.000 διαδηλωτές στο Παρίσι, 2.400 στη Λυόν, 1.500 στη Μασσαλία, 950 στη Ρεν.

Στο Παρίσι, οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα «Αρκετά με τον βιασμό», ζητώντας να μπει τέλος «στην ατιμωρησία των δραστών» και να δοθούν «επαρκή οικονομικά μέσα».

«Βρίσκομαι εδώ για να στηρίξω όλα τα θύματα και να συνεχίσω αυτή τη μάχη που ξεκίνησε πριν από εμένα» είπε η Γαλλίδα ηθοποιός Μιουριέλ Ρομπάν.

Στη Μασσαλία, εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν. «Παρά το κίνημα #Metoo, στις συνοικίες της Μασσαλίας, συνεχίζουμε να μην μιλάμε για αυτά τα ζητήματα. Για αυτό ακριβώς είναι πολύ σημαντικό που βρισκόμαστε εδώ σήμερα» επισήμανε η Μανόν Μιγιέ, διευθύντρια ενός κέντρου κοινωνικής πρόνοιας.

Και άνδρες έδωσαν το παρών στις κινητοποιήσεις. Για παράδειγμα ο Τανγκί, ένας 19χρονος φοιτητής που διαδήλωσε στη Ρεν. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για ένα «κίνημα που δεν έχει φύλο, δεν πρόκειται για μια μάχη των γυναικών εναντίον των ανδρών αλλά μια μάχη ανδρών και γυναικών, μαζί, εναντίον των ανισοτήτων».

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Γαλλία: Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους κατά της σεξιστικής και σεξουαλικής βίας (vids)
01
Γαλλία: Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους κατά της σεξιστικής και σεξουαλικής βίας (vids)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved