ΚΟΣΜΟΣ

Οι πρώτες φωτογραφίες από το μακελειό σε δημοτικό σχολείο στη Βραζιλία (ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Οι πρώτες φωτογραφίες από το μακελειό σε δημοτικό σχολείο στη Βραζιλία (ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)
Πυροβολισμοί σε δημοτικό σχολείο
folha.uol.com.br

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δημοτικό σχολείο του Σάο Πάολο της Βραζιλίας, όπου δύο νεαροί άνδρες εθεάθησαν να εισέρχονται στο κτήριο και να πυροβολούν με όπλα νωρίς σήμερα το πρωί (τοπική ώρα), σύμφωνα με την αστυνομία του Σάο Πάολο.

Πέντε παιδιά, αλλά και ένας ενήλικας που εργαζόταν στο κτήριο, ένας άνδρας που στεκόταν ακριβώς έξω από το κτίριο και οι δύο έφηβοι δράστες της επίθεσης είναι νεκροί.

Τουλάχιστον 17 άλλοι άνθρωποι, κυρίως παιδιά, πυροβολήθηκαν στο δημοτικό σχολείο Ραούλ Μπραζίλ και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωση η αστυνομία. Προς το παρόν δεν είναι γνωστή η κατάσταση της υγείας τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Οι πυροβολισμοί σε σχολεία είναι σπάνιοι στη Βραζιλία, αν και η χώρα είναι μία από τις πιο βίαιες στον κόσμο, με τις περισσότερες ανθρωποκτονίες ετησίως από οποιαδήποτε άλλη. Το τελευταίο σημαντικό συμβάν με πυροβολισμούς σε σχολείο σημειώθηκε το 2011, όταν 12 παιδιά πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από έναν πρώην μαθητή στο Ρίο ντε Ζανέιρο.

Αν και οι νόμοι για την οπλοκατοχή είναι εξαιρετικά αυστηροί στη Βραζιλία, δεν είναι δύσκολο για κάποιον να αγοράσει παράνομα όπλο.

Η αστυνομία ανέφερε πως δύο έφηβοι, οι οποίοι φορούσαν μάσκες στο πρόσωπο, εισήλθαν στο κτήριο και άρχισαν να πυροβολούν γύρω στις 9:30 π.μ. τοπική ώρα. Οι δύο έφηβοι φέρεται στο τέλος να έστρεψαν τα όπλα στους εαυτούς τους και αυτοκτόνησαν.

Ένα άλλο περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε περίπου 500 μέτρα από το σχολείο Ραούλ Μπραζίλ λίγο πριν από τους πυροβολισμούς στο σχολείο, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές αν τα δύο περιστατικά συνδέονται.

Περίπου 1.000 παιδιά φοιτούν στο σχολείο, ανέφερε η αστυνομία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Χάος» στα social media: Σοβαρά προβλήματα σε Facebook και Instagram

Ευρωπαϊκό «χαστούκι» στον Ερντογάν: Κλείνουν οριστικά την πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία

Βίντεο – Σοκ: Kαρέ – καρέ η στιγμή της πολύνεκρης επίθεσης σε δημοτικό σχολείο στη Βραζιλία

ΣΟΚ: 26χρονη πέθανε γεννώντας κρυφά το μωρό της με οδηγίες από βίντεο του Youtube!

Σχετικές ειδήσεις