ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανική ανησυχία για τις ρωσικές εκλογές

Αμερικανική ανησυχία για τις ρωσικές εκλογές

Την «ανησυχία» της για τις παρατυπίες που επισημάνθηκαν στην εκλογική διαδικασία της Ρωσίας εξέφρασε η Χίλαρι Κλίντον, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βόννη.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, που συμμετείχε στη Διεθνή Διάσκεψη για το μέλλον του Αφγανιστάν, δήλωσε πως «ανησυχούμε και για τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι ανεξάρτητοι παρατηρητές των εκλογών παρενοχλήθηκαν και οι ιστοσελίδες τους δέχτηκαν επιθέσεις».

«Ελπίζουμε ότι οι ρωσικές αρχές θα λάβουν μέτρα με βάση τις συστάσεις από τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ στην τελική τους έκθεσή, αλλά και από εκείνες που προέρχονται από τους δικούς τους παρατηρητές», συμπλήρωσε.

Ο ΟΑΣΕ είχε καταγγείλει νωρίτερα μέσα στην ημέρα τις «συχνές παραβιάσεις» κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης των ψήφων και το «παραγέμισμα της κάλπης» (νοθεία) στις ρωσικές κοινοβουλευτικές εκλογές την Κυριακή.

Η Κλίντον προσέθεσε ότι να έχει περισσότερες πληροφορίες μετά την άφιξή της αργότερα σήμερα στο Βίλνιους της Λιθουανίας, όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) αύριο Τρίτη.