ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν τις διαδηλώσεις

Πούτιν: Οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν τις διαδηλώσεις

Τις ΗΠΑ κατηγόρησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν για υποκίνηση των διαδηλωτών στη Ρωσία, τονίζοντας παράλληλα πως εκατομμύρια δολάρια από ξένα ταμεία χρησιμοποιήθηκαν για να επηρεαστούν οι Ρώσοι ψηφοφόροι.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός «έδειξε» την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, ως τον άνθρωπο που έδωσε «σήμα» στους αντιπάλους του Κρεμλίνου, για να καταγγείλουν νοθεία και μεροληψία στις εκλογές της Κυριακής.

«Έδωσε το σήμα για την έναρξη» της αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών, είπε αναφέροντας ότι οι διαδηλωτές έδρασαν «με την υποστήριξη» της Ουάσινγκτον.

Η Κλίντον «έδωσε το σήμα για ορισμένους ακτιβιστές της αντιπολίτευσης εντός της χώρας. Αυτοί πήραν το σήμα και με την υποστήριξη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ άρχισαν τη δράση», συπλήρωσε.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε επίσης ότι η αντιπολίτευση είχε το δικαίωμα να εκφραστεί και με τις διαδηλώσεις, αλλά υπογράμμισε ότι κάθε παραβίαση του νόμου θα τιμωρηθεί, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Αλλά ξέρουμε επίσης ότι στη χώρα μας ο κόσμος δεν θέλει η κατάσταση να εξελιχθεί όπως συνέβη στο Κιργιστάν ή πρόσφατα στην Ουκρανία. Κανείς δεν θέλει το χάος», προειδοποίησε.

Η Χίλαρι Κλίντον τις προηγούμενες ημέρες εξέφρασε την έντονη ανησυχία των ΗΠΑ για τη διεξαγωγή των ρωσικών εκλογών, για τις οποίες υποδήλωσε ότι δεν ήταν ελεύθερες και δίκαιες.