ΚΟΣΜΟΣ

Ο πιο περίεργος γάμος - Πάντρεψαν δύο βάτραχους για βρέξει (Pics)

Ο πιο περίεργος γάμος - Πάντρεψαν δύο βάτραχους για βρέξει (Pics)
pixabay

Θερμοκρασίες - «ρεκόρ» καταγράφονται τις τελευταίες μέρες στην Ινδία και οι κάτοικοι αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν την λειψυδρία με την τέλεση ενός ιδιαίτερα πρωτότυπου «γάμου».

Σε κατάσταση απελπισίας έχουν περιέλθει εκατομμύρια κάτοικοι της Ινδίας, καθώς οι θερμοκρασίες έχουν ξεπεράσει τους 50 βαθμούς Κελσίου. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το Independent, έχουν χάσει τη ζωή τους 78 άνθρωποι και στην πρωτεύουσα της χώρας καταγράφηκε η υψηλότερη θερμοκρασία όλων των εποχών.

Σε ιδιαίτερα δεινή θέση βρίσκονται οι χωρικοί της χώρας και ψάχνουν με κάθε τρόπο τη λύση στο πρόβλημα της εντεινόμενης λειψυδρίας. Η συνεχιζόμενη ανομβρία και η απουσία βροχοπτώσεων έχει αναγκάσει χωρικούς και αγρότες να καταφύγουν σε διάφορα «κόλπα» ώστε να προκαλέσουν τη «θεϊκή» παρέμβαση.

Έτσι, στην παραθαλάσσια πόλη Ουντούπι του κρατιδίου Ρατζαστάν, εκατοντάδες πιστοί κάτοικοι της πόλης τέλεσαν με κάθε επισημότητα έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο γάμο με απώτερο σκοπό να εξευμενίσουν τους θεούς της βροχής και να προκαλέσουν τις πολυπόθητες βροχοπτώσεις. Πάντρεψαν, λοιπόν, δύο βάτραχους, ελπίζοντας ότι θα καλοπιάσουν τους θεούς της βροχής.

Το ιδιαίτερο «ζευγάρι» μετά την παραδοσιακή τελετή έκανε τον γύρο της πόλης, αποσπώντας τις ευχές και τα δώρα από δεκάδες απελπισμένους Ινδούς, που βλέπουν την λειψυδρία να κοστίζουν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους σε ολόκληρη την περιοχή.

Στην τελετή παραβρέθηκαν εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής, στάλθηκαν κανονικά προσκλητήρια, το «ζευγάρι» αντάλλαξε βέρες και ακολούθησε γλέντι.

Μετά το «γάμο» το «ζευγάρι», σύμφωνα με το δημοσίευμα του Independent, πρόκειται να πάει και ταξίδι του μέλιτος.

Δείτε στην gallery το «ζευγάρι» που θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της λειψυδρίας:

Η παραπάνω είδηση κάνει το γύρο του Διαδικτύου τις τελευταίες ώρες. Φυσικά είναι πολύ δύσκολο να την επιβεβαιώσουμε, ωστόσο, υπάρχει σχετικό βίντεο με την τελετή (δείτε εδώ).

Με πληροφορίες από Independent και The Times of India

Σχετικές ειδήσεις