Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Εντυπωσιακή εξάωρη «βόλτα» στο διάστημα για αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Μάριος Καλογερόπουλος Μάριος Καλογερόπουλος

Οι δύο αστροναύτες τοποθέτησαν νέους ηλιακούς συσσωρευτές προκειμένου να ενισχύσουν το ενεργειακό δυναμικό του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού

«Βόλτα» στο διάστημα διάρκειας έξι ωρών πραγματοποίησαν δύο αστροναύτες προκειμένου να εγκαταστήσουν νέους ηλιακούς συσσωρευτές προκειμένου να ενισχύσουν την ενεργειακή αυτονομία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Η επιχείρηση του Γάλλου Τόμας Πικέ και του Αμερικανού Σον Κίμπροου ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής όταν και άνοιξαν μια από τις εξόδους του ISS.

Οι δύο αστροναύτες τοποθέτησαν συνολικά έξι νέας γενιάς ηλιακούς συσσωρευτές με τον τίτλο iROSA.

Η διαδικασία της ανάπτυξης των συσσωρευτών κράτησε 10 λεπτά με τις εικόνες να μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο και τον Πικέ να σχολιάζει «είναι πανέμορφο».

«Συγχαρητήρια και στους δύο» ήταν το μήνυμα του κέντρου ελέγχου της επιχείρησης από τη NASA όταν η διαδικασία ολοκληρώθηκε. «Ήταν κάτι θαυμάσιο αυτό που είδαμε» πρόσθεσαν τα στελέχη της Αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας.

Όταν ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ο Κίμπροου, ο οποίος είναι πατέρας τριών παιδιών, ευχήθηκε «Χρόνια πολλά για την γιορτή του πατέρα». Απευθυνόμενους, δε, σε όλους όσοι συνέβαλαν στο να κυλήσουν όλα ομαλά είπε «σας ευχαριστούμε που συνεργαστήκατε μαζί μας αυτή την Κυριακή».

Οι νέοι συσσωρευτές μαζί με τους άλλους πέντε που θα ακολουθήσουν θα δώσουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό την ενεργειακή «ώθηση» που χρειάζεται καθώς αυξάνονται οι ανάγκες του για τη διεξαγωγή πειραμάτων και την παρουσία διαστημικών τουριστών.

Οι συσσωρευτές αναμένεται να έχουν «διάρκεια ζωής» 15 ετών.

Η «βόλτα» της Κυριακής ήταν η τέταρτη στην οποία συμμετείχαν μαζί και οι δύο αστροναύτες.

Συνολικά στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έχουν πραγματοποιηθεί 240 διαστημικές «βόλτες» καθώς οι αστροναύτες είναι επιφορτισμένοι με την τοποθέτηση συσκευών, την συντήρησή τους αλλά και την αναβάθμισή τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Τι υποστήριζε ο δολοφόνος πριν την ομολογία - Το οικόπεδο και η «χαρούμενη οικογένεια»