Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Χιλιάδες άνθρωποι εκκένωσαν τα σπίτια τους για να περάσει κοπάδι με περιπλανώμενους ελέφαντες

Newsbomb

Περισσότεροι από 150 χιλιάδες άνθρωποι στην Κίνα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν άρον άρον τα σπίτια τους για να περάσει ένα κοπάδι με περιπλανώμενους ελέφαντες

Ανενόχλητοι συνεχίζουν την πορεία τους οι 14 ασιατικοί ελέφαντες που έχουν γίνει σταρ στην Κίνα, μετά από ένα ταξίδι 17 μηνών γεμάτο...περιπέτειες, καταστροφές και απρόοπτα.

Περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι έφυγαν από τα σπίτια τους που βρίσκονταν στην πορεία του κοπαδιού των μεταναστευτικών ελεφάντων, δήλωσαν Κινέζοι αξιωματούχοι.

Οι αρχές στη νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν ανησύχησαν για το ενδεχόμενο σύγκρουσης μεταξύ των κατοίκων και των ελεφάντων που βρίσκονται σε κίνηση επί μήνες τώρα.

Περισσότεροι από 25.000 αστυνομικοί παρακολουθούν το κοπάδι, με οχήματα και drones. Τα προστατευόμενα ζώα εγκατέλειψαν το φυσικό τους καταφύγιο στη Γιουνάν πριν από ενάμιση περίπου χρόνο.

Έκτοτε έχουν γίνει πρωτοσέλιδο χάρη στο οδοιπορικό των 500 χιλιομέτρων που κάνουν, περιπλανώμενοι σε χωράφια, χωριά και πόλεις και πόλεις, τρώγοντας σοδειές αξίας εκατομμυρίων δολαρίων και καταστρέφοντας κτίρια.

Καθώς το κοπάδι πλησίαζε τους οικισμούς, οι κάτοικοι της περιοχής μεταφέρθηκαν προσωρινά σε άλλα καταλύματα. Μέχρι τον Ιούνιο τα ζώα είχαν φτάσει στα περίχωρα της επαρχιακής πρωτεύουσας Κούνμινγκ.

Οι προσπάθειες να απομακρυνθούν και να σταλούν πίσω στο φυσικό καταφύγιο του Mengyangzi αρχικά απέτυχαν, αλλά τελικά το κοπάδι γύρισε πίσω και άρχισε να κατευθύνεται προς το φυσικό του περιβάλλον.

Ο επικεφαλής της ομάδας που παρακολουθεί τους ελέφαντες, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου χθες ότι τα ζώα διέσχισαν επιτέλους τον ποταμό Yuanjiang και κατευθύνονται νότια. Γγια να διασφαλιστεί ότι τα ζώα ακολουθούν τη σωστή διαδρομή, χρησιμοποιήθηκαν ηλεκτρικοί φράχτες, δολώματα και τεχνητοί δρόμοι.

Οι ειδικοί λένε ότι δεν είναι σαφές γιατί οι ελέφαντες εγκατέλειψαν το «σπίτι» τους για να ξεκινήσουν το ταξίδι αυτό. Ορισμένοι εικάζουν ότι ένας άπειρος ηγέτης μπορεί να παρέσυρε το κοπάδι, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι οι ελέφαντες ίσως αναζητούν ένα νέο βιότοπο.

Ο ασιατικός ελέφαντας είναι είδος υπό εξαφάνιση. Η Κίνα έχει μόνο περίπου 300 άγριους ελέφαντες, που ζουν κυρίως, όπως το περιπλανώμενο κοπάδι, στα νότια της επαρχίας Γιουνάν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ευλαμπία Ρέβη: Η δημοσιογράφος που συγκίνησε το πανελλήνιο – «Έσπασα γιατί κι εγώ άνθρωπος είμαι»